Ćabi Alonso (©Reuters)
Ćabi Alonso (©Reuters)

Deutsche meister: Kako se u Leverkuzenu slavila “salatara” (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 02:05

Naravno, uz mnogo piva, a “meta” je bio čudesni trener Ćabi Alonso

Nije više Neverkuzen, sada je Deutcher meister (nemački šampion). Impresivna sezona je krunisam titulom u Bundesligi, a ima još dva trofeja u opticaju, Liga Evrope (na pragu polufinala) i Kup Nemačke (izboreno finale).

Farmaceuti su i dalje bez poraza, na 42 utakmici čak 37 pobeda, uz čak 121 gol. Španac je napravio silu od kluba koji je do ove sezone bio sinonim za luzerski, ali je sve to promenio nekadašnji as Reala i Bajerna koji će i naredne sezone da predvodi Bajer iako je mogao da bira gde će da nastavi karijeru.

Izabrane vesti

Znali su u Leverkuzenu da proslave titulu, a zna se kako se to tamo radi - uz pivo ili da se ipravimo, uz mnogo piva.

Hektolitri su se točili, a Alonso je tradicionalno polivan omiljenim pićem Nemaca, prvo na konferencije za medije, a kasnije i u svlačionici.

"Nismo tokom sezone mnogo pričali o tituli u svlačionici, ali u našim glavama je bilo da ove godine možemo biti šampioni", rekao je Alonso i dodao:

"Jedini cilj prije početka sezone bio je da igramo utakmice sa pravim mentalitetom. Igrači su od početka počeli da rade i da se drže zajedno. Već posle nekoliko prvih mečeva videlo se da ovaj tim može da igra zaista dobar fudbal".

Farmaceuti su osvojili prvi trofej posle 1993. godine, kada su slavili u Kupu Nemačke.

"Postići ovo na ovakav način zaista je vrhunski rezultat. Konačno je čast reći da je Leverkuzen šampion. Potpuno zasluženo - za tim, navijače i klub", istakao je mladi stručnjak.





tagovi

EXTRA TIMEBajer LeverkuzenBundesligaĆabi Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara