Borisav Burmaz (Star Sport)
Borisav Burmaz (Star Sport)

Burmaz kao zlatna koka Voždovca: Rumuni zagrizli za drugog strelca Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 11:51

Voždovac pregovara sa Rapidom, ali i sa još nekoliko inostranih klubova

Blista Borisav Burmaz u Mozzart Bet Superligi Srbije. Šest puta je u poslednjih devet mečeva nekadašnji omladinac Crvene zvezde zatresao mrežu, sa deset prvenstvenih golova najbliži je pratilac Mateusa Saldanje, lidera liste strelaca u srpskoj eliti.

Momak koji može da se pohvali jednim od najsnažnijih udaraca u srpskom fudbalu, tresao je ove sezone, između ostalog, mreže Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog, a najproduktivnija seniorska sezona golgetera iz Mionice ne prolazi nezapaženo ni u komšiluku. Naime, za udarnu iglu Voždovca postoji interesovanje iz Rumunije.

Izabrane vesti

"Burmaz je definitivno interesantan mnogima, tako i Rapidu. S tim što posao nije završen i vrednost transfera je tema o kojoj se razgovara. Ukoliko dođe do transfera, visina obeštećenja biće veća od onoga što se spekulisalo u pojedinim medijima. Takođe, u komunikaciji smo sa još nekolicinom inostranih klubova", rekao je Bojan Leontijević, sportski direktor Voždovca za Sportski žurnal.

Burmaz je leta 2022. godine stigao iz Grafičara, a ove takmičarske godine je već duplirao prošlosezonski učinak od pet pogodaka.

"Nije nam urgentno da završimo transfer Burmaza. Nije tajna da su pažnju na sebe skrenuli još neki igrači. Imamo najmlađi tim u ligi koji dobro stoji na tabeli i vreme radi za nas", rekao je Leontijević.

Podsetimo, 8. januara 2019. godine, Voždovac je postavio klupski rekord prodajom Filipa Stuparevića Votfordu za 2.250.000 evra. Drugi najveći izlazni transfer u istoriji kluba iz Zaplanjske predstavlja prošlogodišnji odlazak Aleksandra Ćirkovića u Krila Sovjetov za 550.000 evra.

Prama podacima specijalizovanog Transfermarkta, Burmazova tržišna vrednost procenjuje se na 1.200.000 evra, što ga čini ubedljivo najvrednijim fudbalerom Voždovca.


tagovi

Borisav Burmazfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara