Onur Bulut u duelu (©Reuters)
Onur Bulut u duelu (©Reuters)

Bešiktaš ima šansu da nadoknadi štetu i ode u Ligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 09:59

Crno-bele očekuje dvomeč sa Ankaragudžuom u borbi za finale Kupa Turske

Kup Turske je jedina šansa za crno-bele iz Istanbula da nadoknade štetu ove sezone. Bešiktaš u Superligi zaostaje za očekivanjima i može samo – u najboljem scenariju – da završi sezonu na trećem mestu, ali Trabzon je odmakao na četiri boda prednosti i glavni je favorit da izbori kartu za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Istovremeno, Orlovi imaju samo dva poena više od petoplasiranog Bašakšehira u borbi za Ligu konferencije, pa im sudar u polufinalu Kupa sa Ankaragudžuom postaje imperativ (19.30). Ipak, protivnik u Kupu neće biti laka prepreka. Uostalom, Ankaragudžu je već u prethodnom kolu izbacio Fenerbahče, drugoplasirani u ligi, pobedivši ga sa 3:0.

Izabrane vesti

Serdar Topraktepe uspešno je počeo još jedan privremeni boravak na kormilu crno-belih. Trener omladinaca Bešiktaša je privremeno preuzeo prvi tim, posle odlaska Fernanda Santosa, i očekuje se da će na čelu da bude do kraja sezone. Primarni cilj je, između ostalog, osvajanje Kupa, s kojim bi Orlovi dobili priliku da se bore u Ligi Evrope.

19.30: (2,85) Ankaragudžu (3,35) Bešiktaš (2,55)

Pre nego što se nastavi ligaška trka, sredina sedmice je rezervisana za najmasovnije takmičenje. Pre četiri dana Bešiktaš je dočekao rivala iz glavnog grada i savladao ga sa 2:0 golovima Mučija i Muleke. Da bi savladao prvu polufinalnu prepreku, gosti iz Istanbula moraju da rade na formi na tuđem terenu. U svim takmičenjima, BJK je pobedio samo dva puta u poslednjih sedam gostujućih utakmica.

S druge strane, Ankaragudžu je poslednji put igrao finale Kupa 1991. godine. Od tada prestonički klub uglavnom ne uspeva da se pokaže. Prošle sezone, međutim, plavo-žuti su bili zastupljeni u polufinalu. Tim Emrea Belozoglua je eliminisan od Bašakšehira u produžecima posle ukupnog rezultata 2:2.

Sada sledi naredni pokušaj stanovnika glavnog grada Turske, koji su u šampionatu tek na 13. mestu. Prednost u odnosu na opasnu zonu se smanjila na četiri poena, i plavo-žuti su i dalje zabrinuti zbog opstanka u najjačem takmičenju Turske.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP TURSKE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

19.30: (2,85) Ankaragudžu (3,35) Bešiktaš (2,55)

Sreda

19.30: Trabzon - Karagumruk

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeBešiktašAnkaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara