Đanluka Lapadula (©Reuters)
Đanluka Lapadula (©Reuters)

Benevento na Lapadulinim krilima leti ka Seriji A (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 22:54

Veštice golom Peruanca slavile protiv Pize u prvom polufinalnom meču plej-ofa - 1:0

Napravio je Benevento novi korak ka ekspresnom povratku u Seriju A, a ako ponovo bude član elite, najzaslužniji će biti Đanluka Lapadula. Svaki od 4.000.000 evra koliko je Benevento iskeširao za peruanskog napadača Đenovi se isplaćuje, pogotovo u plej-ofu. Provukle su se Veštice kroz iglene uši protiv Askolija na startu plej-ofa, heroj je bio Lapadula. U polufinalu isti čovek poveo ih je ka finalnoj prepreci – 1:0 (0:0).

U podsvesti fudbalera Pize bila je petarda koju su dobili od Beneventa pre nešto jače od mesec dana na stadionu Ćiro Vigorito, vratili su se na mesto stradanja i umalo sačuvali mrežu. Odolevala je krnja odbrana Pize, domaćin nije imao rešenje, a onda se u smiraj prve od dve polufinalne bitke – revanš će se odigrati u nedelju – ukazao Đanluka Lapadula.

Izabrane vesti

Peruanac je uz dosta sreće dobio loptu u kaznenom prostoru, odbila se od poslednjeg igrača odbrane i kao poručena čučnula pred nekadašnjeg napadača Milana. Našao se u stopostotnoj šansi – njih ne propušta. Drugi put u plej-ofu je zatresao mrežu, 13. u sezoni. Nekoliko minuta kasnije Fabio Kaserta zamenio je najboljeg strelca tima, u igru je ušao Gabrijele Monćini, a peruanski golgeter ispraćen je ovacijama.

Iako je Benvento u doigravanje ušao na mala vrata – bio sedmi – a Piza je mogla i do direktne promocije, sada joj se smeši eliminacija. Moraće da krene na sve ili ništa, napadne Veštice i slavi sa dva gola razlike. To protiv Beneventa nije uradila jače od devet godina. Neće imati druge Piza nego da se otvori, a kako će tada funkcionisati odbrana bez komandanta Antonija Karaćola, koji je otpao zbog povrede, veliko je pitanje. Đanluka Lapadula vrebaće i najmanju grešku, prostora će biti znatno više nego večeras.

SERIJA B PLEJ-OF – POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Benevetno - Piza 1:0 (0:0)

/Lapadula 85/

Sreda

19.00: (2,25) Breša (3,20) Monca (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Serija BBeneventoPiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara