©ZvezdaTV
©ZvezdaTV

"BB šou" iza juga Marakane: Babić oduševio driblizima, Burmaz het-trikom uništio Zlatibor

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 18:42

Ubedljivo slavlje ekipe Marka Neđića

U Grafičaru su ovog proleća u situaciji da uživaju u igri svoje ekipe, ali i da žale što ona ranije nije pala u ruke Marka Neđića. Talentovani stručnjak, koji je većinu te dece vodio u omladinskom pogonu Crvene zvezde, potpuno je preporodio ekipu i učinio je najatraktivnijom za gledanje u drugom delu sezone Prve lige Srbije. Jednostavno, mladim nadama crveno-belih, koji stasavaju u klubu sa Topčiderske zvezde, bio je neophodan neko ko ih poznaje u dušu, neko ko ume da prepozna njihove vrline i mane. Tako se ekspresno došlo i do ozbiljnih rezultata. Snagu najmlađe ekipe u Prvoj ligi Srbije danas je osetio Zlatibor, koji je demoliran iza južne tribine stadiona Crvene zvezde - 5:1 (2:1).

Utakmicu je obeležio tandem Ilija Babić - Borisav Burmaz, koji je priredio pravi fudbalski šou prisutnim ljubiteljima fudbala na glavnom terenu Zvezdine akademije. Prvi je postigao dva, a drugi tri gola, a u međuvremenu su i nameštali golove jedan drugom. Sve je krenulo još u 10. minutu, kada je Nikola Stajić poslao dubinsku loptu i pronašao Burmaza na vrhu peterca, ova je prebacio ka Bačaninu, koji je takođe glavom šalje na drugu stativu, a tamo je efektno reagovao Babić i doveo Grafičar u vođstvo. Nakon toga se ušlo u otvorenu bitku sa obe strane. Babić je u 35. minutu odlično probio po levoj strani, pronašao Burmaza na vrhu peterca, a ovaj je uspeo da je pošalje iza leđa nespretnog Uroša Đurića.

Izabrane vesti

Gosti su imali dve dobre prilike i nakon prvog gola, a onda su ekpresno smanjili rezultat zahvaljujući Draganu Radosavljeviću. Zlatibor je bio agilniji do kraja prvog poluvremena, tražili su gosti jedanaesterac nakon udarca Dušana Kuveljića u 39. minutu, kada je lopta u ruku pogodila Nikolu Stajića, ali je sudija Saša Ranisavić smatrao da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Ekipa iz Čajetine je propustila svoje prilike da se potpuno vrati u meč, pa je u nastavku utakmice upala u pravu mašinu agilnog i nadahnutog protivnika. Grafosi su već u 49. minutu ponovo imali dva gola prednosti. Odličan posao na desnom boku odradio je Jovan Mituljikić, koji je oštro centrirao i zbunio Đurića, a onda se lopta preko Babića odbila do Burmaza i spasa za odbranu Zlatibora nije bilo.

Tandem "Burmaz - Babić" demonstrirao je perfektnu saradnju i u 52. minutu. Burmaz je kontri "dva na dva" nesebično uposlio svoje levo krilo. Babić se potom sjajno namestio na desnu nogu i pogodio suprotan ugao protivničkog gola. Igra Zlatibora se tada potpuno raspala, a mladi igrači Grafičara nisu spuštali ritam sve do postizanja petog gola. Rezervista Uroš Lazić je u 69. minutu sjajno centrirao sa desnog boka, a Burmaz je odličnim udarcem glavom došao do apsolutno zaluženog het-trika. Bila je ovo jubilarna 10. pobeda Grafičara u sezoni, a ukupno treća ovog proleća na šest utakmica. Tu su i dva remija sa Javorom (0:0) i Inđijom (1:1), odnosno poraz u Sremskoj Mitrovici (0:1).

Da je Grafičar ranije upalio mašinu, ne bi bilo dileme da li će igrati plej-of za promociju u viši rang takmičenja, ovako nalazi se na 10. mestu, sa tri utakmice do kraja ovog dela sezone i četiri boda udaljenosti od osmoplasirane Loznice.

PRVA LIGA SRBIJE – 28. KOLO

Subota

Loznica – Kabel 1:0 (0:0)

/Matić 65/

Nedelja

Inđija - Mladost GAT 2:1 (1:1)

/Milosavljev 25pen, Ignjatović 56 - Dimitrov 17/

Mačva - Timok 0:0

Rad - Železničar 0:1 (0:0)

/Đorđević 90+4/

OFK Žarkovo - IMT 2:2 (1:1)

/Delević 37, Milikić 61 - Stefanović 45, Đuričin 90/

Javor - Budućnost Dobanovci 2:1 (0:1)

/Lukovic 58, Odita 66 - Tripković 38/

Ponedeljak

Grafičar - Zlatibor Čajetina 5:1 (2:1)

/Babić 10, 52, Burmaz 35, 50, 69 - Radosavljević 36/

Radnički Sremska Mitrovica - OFK Bačka 1:1 (0:0)

/Kosanin 59ag - Karišić 88pen/



tagovi

GrafičarIlija BabićBorisav Burmaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara