Baždarov izazov karijere: Kako popuniti Saldanjine cipele u Surdulici?

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 09:56

Mladi napadač “osuđen” da igra u špicu Partizana protiv Radnika (13.45)

Trener Partizana Igor Duljaj ima tanak izbor: Mateus Saldanja je povređen, Nemanja Nikolić ima žute kartone, te su mu ostala, na papiru gledano, trojica kandidata za mesto u špicu danas u Surdulici (13.45).

Ipak, od te trojice Andrija Pavlović nije odigrao ni minut u Mozzart Bet Superligi ove sezone, pa teško da će baš danas dobiti šansu. Mladi Dušan Jovanović je debitovao jesenas, postigao i prvi gol u crno-belom dresu (u kupu), ali na dve prolećne utakmice nije bio ni na klupi. Prema tome, za ulogu “devetke” Partizana danas u duelu sa Radnikom “osuđen” je Samed Baždar.

Izabrane vesti

Mladi fudbaler, od kojeg se u poslednje dve godine mnogo očekivalo, ali nikako da eksplodira iz njega taj, veliki talenat, bio je starter i u prošlom kolu protiv IMT-a (5:2), doduše na drugoj poziciji, iza špica. Ali, na pripremama na Kipru uglavnom je bio “devetka”, kao da je Duljaj znao sa kakvim problemom može da se sretne tokom polusezone. I tamo je Baždar imao sasvim zapaženih, obećavajućih partija.

Jeste da je na redu danas utakmica sa “davljenikom” Radnikom, ali ovo je najveći izazov do sada za Sameda Baždara. Jer, mora da popuni cipele koje je privremeno praznim ostavio Mateus Saldanja, najbolji strelac lige, verovatno i najbolji igrač Partizana ove sezone. Crno-beli nemaju pravo na kiks na džombastom terenu u Surdulici, ako žele da kao prvi dočekaju večiti derbi za dve nedelje, tako da Baždar zna šta mu je činiti.

Čeka ga izazov na koji mora da odgovori, da bi skinuo sebe sa spiska “beba” koje su dobijale šansu u Humskoj, a nisu znale da je iskoriste. Partizanov mladi napadač traži svoj tek prvi gol u sezoni, na 14 nastupa na tri fronta nije uspeo da se upiše.

Ono što je dobra okolnost po Baždara je što će imati iza sebe obojicu “dirigenata” igre Partizana: Gajasa Zahida i Bibarsa Natha, koji je odradio suspenziju zbog kartona. Dakle, imaće ko do špica da proturi loptu, ostalo će biti na Samedu. Biće crno-belima potrebno i mnogo strpljenja, više nego u Ivanjici u prvom prolećnom kolu (1:0), gde ih je nervoza zbog terena uhvatila od prve sekunde, pa da probiju bedem Radnika.

Ako se gleda tabela, deluje da Parnog valjka čeka danas lak posao, jer igra protiv poslednjeg na tabeli, koji je uz to u debeloj krizi, bez pobede još od 7. avgusta. Ipak, ima nešto u igri Surduličana što mori Partizan u poslednje vreme, pa je jesenas Radnik, u ništa boljoj formi nego danas, vodio 2:0 u Humskoj i crno-beli su okrenuli uz silne muke. I povike na sudije iz gostujućeg kluba. Eho tih kritika čuo se i pre neki dan, uoči novog susreta istih rivala. A, šest meseci ranije Radnik je usred Humske odneo sva tri boda pobedom od 2:1.

Dobra okolnost po Partizan je što i pored teških uslova za igru u Surdulici ipak ima seriju pobeda na tamošnjoj “Bombonjeri”. Poslednju su trasirali Natho i Menig (2:0). U pet poslednjih sezona jedini “domaći” strelac za crno-bele na stadionu Radnika bio je Terzić. A, danas su svi pogledi usmereni u Baždara

RADNIK – PARTIZAN

/13.45, TV ARENA/

Surdulica

Stadion: Gradski

Sudija: Miloš Milanović

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović – Sadik, Milićević, Oreščanin, Gašić – Hajdarević, Rustemovićv – Duronjić, Jović, Tomašević – Zajmović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Kastiljo– Kalulu, Natho, Zahid – Baždar.


MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO:

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

13.45: (9,50) Radnik (4,90) Partizan (1,35)

16.00: (1,25) Crvena zvezda (6,50) Čukarički (10,5)

18.30: (4,10) Železničar (3,50) TSC Bačka Topola (1,90)

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

Samed BaždarIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara