Detalj sa utakmice u Minhenu (©Reuters)
Detalj sa utakmice u Minhenu (©Reuters)

Ančeloti: Bajern bio bolji u prvoj utakmici, defanzivno moramo mnogo bolje

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 17:00

Real definitivno sa Luninom na golu i u revanšu

U sredu od 21.00 čeka nas novi klasik evropskog fudbala između Real Madrida i Bajern Minhena. U prvom meču polufinala Lige šampiona pobednika nije bilo (2:2), ali neko će morati u finale.

Karlo Ančeloti priznaje da su Bavarci bili bliži pobedi pre nedelju dana na Alijanc areni, ali mu ne manjka vere u njegove igrače.

Izabrane vesti

"Uvek imam dosta vere u ekipu jer, mi smo Real Madrid. Vodim najbolju ekipu na svetu; tim je igrao izvanredno ove sezone. Real Madrid i Bajern su dve vrlo slične ekipe, zato respektujemo našeg sutrašnjeg protivnika. Igrali su bolje u prvom meču. Moramo dati sve od sebe sutra jer imamo šansu da se plasiramo u novo finale. Znamo da će biti teško ali smo vrlo motivisani", rekao je iskusni strateg na konferenciji za medije uoči utakmice.

U Bajernu se očekuje povratak oporavljenog Matijasa De Lihta, dok bi trebalo da budu spremni i turbo-trkač Liroj Sane kao i Džamal Musijala. Što se španske ekipe tiče, mnogi navijači su se posle sjajnog izdanja protiv Kadiza nadali da će među stativama videti prvog golmana Tiba Kurtou, ali italijanski strateg navodi da Belgijanac još nije spreman za izazove poput duela sa Bavarcima.

"Lunin će braniti sutra. Kurtoi treba još vremena da dostigne najbolju formu. Igrao je protiv Kadiza jer je trenirao veoma dobro i odigrao je odličnu utakmicu, pokazavši sigurnost i samopouzdanje. Ali još uvek nije dostigao svoj najbolji nivo".

Svestan je iskustva protivnika popularni Don Karlo, ali isto tako želi da uzme i treći trofej ove sezone (nakon Primere i Superkupa Španije) i ističe da su njegovi fudbaleri spremni da se bore do poslednjeg atoma snage...

"Bajern ima igrače sa ogromnim iskustvom, koji odlično poznaju karakter ove ekipe, poput Nojera, Milera, Kimiha... Ako bude produžetaka - igraćemo produžetke".

I Madriđani u svojim redovima imaju veliki broj iskusnih igrača, od kojih su neki tu i duže od deceniju. Posebno se ističu Toni Kros i Luka Modrić, koji su godinama činili bedem u veznom redu kraljevskog kluba.

"Prošlu utakmicu nisu igrali zajedno, ali to mogu. Ne razmišljamo kakva će biti budućnost bez njih jer u ovom trenutku oni i dalje mnogo doprinose našoj igri i veoma smo srećni sa njima".

Sve češća tema u Ančelotijevoj ekipi je upravo ta smena generacija, koja je definitivno na pomolu po završetku sezone.

"Ostaje deo ekipe koja je zajedno od 2014. godine. Tranzicija je u ovom periodu veoma dobro vođena. Lideri su i dalje Kros, Modrić, Načo, Karvahal, Lukas Vaskez... Oni upravljaju ovom tranzicijom, a mladi ljudi odlično uče od njih kako da se ponašaju u Real Madridu".

Real je u subotu osigurao titulu u španskom prvenstvu ali vremena za slavlje nije bilo mnogo. Najveći izazov tek predstoji sutra.

"U subotu smo bili srećni što smo osvojili domaće prvenstvo, ali morali smo da kontrolišemo radost jer smo se spremali za ovaj duel. Liga je na čekanju i u četvrtak ćemo razmišljati kako ćemo je proslaviti." rekao je Ančeloti, a ljubiteljima fudbala je verovatno u glavi sada već legendarna njegova fotografija sa tompusom u ruci i sunčanim naočarama nakon prošlogodišnjeg slavlja, a nešto slično nadaju se navijači da će videti i ove godine.

Predstojeća utakmica sa Bajernom, između ostalog, biće i sudar engleskih superzvezda Harija Kejna i Džuda Belingema. Mladost protiv iskustva, u neku ruku.

"Moramo da poštujemo sve. Belingem i Kejn imaju veoma dobre odnose jedan sa drugim", kratak je bio Ančeloti na temu poređenja dvojice odličnih reprezentativaca Engleske.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridBajern MinhenLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara