Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Liberija završava posao u pretkvalifikacijama, Gana i Alžir favoriti

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 09:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

LIBERIJA - DŽIBUTI, 17.00

(Fudbal, Preliminarna faza kvalifikacija za KAN)

Izabrane vesti

Osam najslabije rangiranih afričkih selekcija na FIFA rang-listi takmiče se u preliminarnoj fazi kvalifikacija za Kup afričkih nacija. Danas slede revanši dvomeča, a čini se da je Liberija završila posao u prvom odmeravanju snaga sa Džibutijem pošto ga je savladala na strani sa 2:0. Taj trijumf bio je prvi posle devet mečeba bez pobede, dok je Džibuti trenutno bez slavlja na četiri susreta.

UGANDA - GANA, 17.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Uganda je pre nekoliko dana izgubila od Komorskih ostrva visokim rezultatom 4:0, iako je bila favorit u tom obračunu. Posle ovoga, nekako je teško poverovati da će biti moguće da pruži dostojan otpor jačoj Gani, koju nije uspela da pobedi u prethodna tri međusobna dvoboja. Duel se igra u Marakešu, pa Uganda nema domaću prednost. Prijateljsku utakmicu 22. marta odigrala je i Gana, ali ona protiv jedne od najjačih afričkih selekcija – Nigerije. Crne zvezde su izgubile minimalnim rezultatom 2:1. Nadolazeći protivnik nije ništa jači od dosadašnjeg, pa ako igrači Gane budu igrali sa istim stavom, najverovatnije će pobediti. A na slavlje čekaju od novembra prošle godine.

NIGERIJA - MALI, 21.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Nigerija je igrala u finalu Kupa afričkih nacija i izgubila od Obale Slonovače sa 2:1. Super orlovi su pre nekoliko dana odigrali meč sa Ganom i uspeli da je dobiju minimalnom prednošću od 2:1, a Nigerijci su u 95. minutu primili autogol, kada je u kaznenom prostoru oboren fudbaler Gane i dosuđen je jedanaesterac. Mali je dobro nastupio na Afričkom kupu nacija i izgubio je u četvrtfinalu od pobednika turnira, tek posle produžetaka. Mali je nedavno odigrao prijateljski sparing sa Mauritanijom i očekivano pobedio sa 2:0.

ALŽIR - JUŽNA AFRIKA, 22.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Poslednji zvanični turnir na kojem je učestvovao Alžir bio je Afrički kup nacija. U njemu ekipa nije pobedila nijednom u tri kola grupne faze, završivši na poslednjem mestu. Pre i posle ovoga, Lisice su igrale prijateljske utakmice, u kojima su bile uspešnije od Toga sa 3:0, od Burundija sa 4:0 od Bolivije sa 3:2. Južna Afrika je ostvarila dobar rezultat na Afričkom kupu nacija. Tamo je zauzela treće mesto, pobedivši DR Kongo sa 1:0 u meču za bronzanu medalju. A u polufinalu Bafana Bafana nije uspela da se izbori sa Nigerijom od koje je izgubila sa 2:1. Takođe, pre nekoliko dana Južna Afrika je igrala u prijateljskom meču sa Andorom 1:1.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara