""
""

Zvezda, OFK Beograd, Jugoslavija i Srbija nisu uspeli! Na potezu je Partizan

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 13:36

San Mames je za naše ekipe već 50 godina neosvojiva tvrđava...

San Mames - neosvojiva tvrđava za naše ekipe. Partizan večeras od  21.05 ima priliku da pobedom dođe blizu plasmana u narednu rundu takmičenja, ali i da uradi nešto što nijedan naš klub, niti nacionalna selekcija nisu uspeli – da pobedi Atletik Bilbao, odnosno reprezentaciju Baskije u gostima!

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Izabrane vesti

Do sada su takvu priliku imala dva naša kluba – OFK Beograd i Crvena zvezda. Priliku je prvi imao OFK Beograd u sezoni 1964/1965. U pitanju je bio okršaj u UEFA kupu. Tim koji je predvodio Milovan Ćirić igrao je nerešeno – 2:2 protiv Lavova. Domaći su dva puta dolazili u vođstvo (preko Koldo Agirea i Argotijee), dok su strelci za Romantičare bili Josip Skoblar i Stojan Vukašinović. U revanšu na Karaburmi Baski su slavili sa 2:0 i prošli dalje.

U sezoni 1966/1967 i Crvena zvezda je odmerila snage sa Atletik Bilbaoom u Baskiji. Taj meč je usledio posle ubedljivog trijumfa crveno-belih u Beogradu (5:0). Na San Mamesu je bilo 2:0 za domaće, a dvostruki strelac za Atletik bio je Estefano.

Meč Bilbao - Partizan nalazi se u TROSTRUKOM SUPERPARU 8

Dakle, Partizan je treći klub iz naše zemlje koji će odmeriti snage s prkosnim Baskima, samo što će se ovaj meč igrati na “novom” San Mamesu, koji je 2010. godine sagrađen odmah pored starog zdanja koje je imalo kapacitet od 40.000 gledalaca, dok će igrače Partizana dočekati oko 53.000 vernih navijača.

Ali, priča se ne završava na stranicama klupskog fudbala. I kada je u pitanju reprezentacija naša zemlja nije imala uspeha u Baskiji. Jugoslavija je ukrstila koplja na San Mamesu sa reprezentacijom Baskije 26. decembra 1997. i izgubila s 1:3. Gerero je postigao het-trik za Baske, dok je jedini gol za Jugoslaviju dao  Miroslav Stević. Ni pod imenom Srbija nismo bili mnogo uspešniji. Krajem decembra 2006. naša selekcija poražena je sa 0:4.

Na potezu je Partizan!

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaFK PartizanLiga EvropeJugoslavijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara