Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Pirati nanizali sedam pobeda, Al Ahli se zagreva za finale Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 09:15

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

U dobroj je situaciji Konstantin u finišu prvenstva Alžira. Nalazi se na drugoj poziciji na tabeli, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona. Teško da će u preostalih sedam utakmica uspeti da ugrozi lidera MC Alžir, sve i da danas savlada Kabiliju prići će mu samo na 10 bodova zaostatka. Zato, pozitivno je aktuelnom vicešampionu što je Beluizdad posle dva uzastopna poraza ostao na poen zaostatka, a uz to ima i jedan odigran meč više. Kabilija za to vreme pokušava da uhvati priključak za vrhom tabele, da ugrozi četvrtoplasirani ES Setif, koji ima sedam bodova više i odigran meč više. U pristojnoj je formi, u poslednja tri kola je zabeležila dve pobede i jedan remi remi. Ipak, Konstantin je u boljoj sa četiri vezana trijumfa u ligi. U prvom susretu savladao je kod kuće Kabiliju sa 2:0.


BALADIJAT – AL AHLI KAIRO, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Težak je period sezone za Al Ahli, zbog zgusnutog rasporeda igra na svaka tri-četiri dana. Za nedelju dana ga očekuje prvi meč finala Lige šampiona sa Esperansom, tako da već sada Marsel Koler polako mora da priprema svoje izabranike za taj duel. U prvenstvu je posle poraza od Zamaleka (1:2) vezao tri pobede, poslednje dve su bile vrlo ubedljive. Nad El Gunom sa 3:0, pa Al Itihadom iz Aleksandrije sa 4:1. Svakako, Crveni đavoli su apsolutni favoriti protiv Baladijata, sve i da Koler izvede kombinovan sastav. Baladijat je 15. na tabeli, prvi iznad zone ispadanja, a trenutno je u seriji od tri uzastopna poraza. U februaru ove godine je poražen na gostovanju Al Ahliju sa 5:1.


ORLANDO PAJRATS – RIČARDS BEJ, 20.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Da je ovako igrao Orlando Pajrats od početka sezone ne bi se Mamelodi Sandauns tako lako domogao nove titule. Vezali su Pirati sedam pobeda u svim takmičenjima u prethodnom periodu, stigli su do finala Kupa Južne Afrike, gde će 1. juna odmeriti snagu sa Mamelodijem. Pre toga će odigrati preostale tri prvenstvene utakmice, a svaka će biti od ogromne važnosti. Orlando je treći na tabeli, sa samo bodom manje od Stelenboša i pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Mora zato da pobedi sve do kraja i da se nada nekom Stelenbošovom proklizavanju, u suprotnom će igrati u Kupu konfederacije. Rival Pajratsa Ričards Bej je pretposlednji na tabeli sa 24 poena, još jedan remi mu je dovoljan da izbegne direktno ispadanje u drugu ligu, ali najverovatnije ćemo ga gledati u baražu. Jer, 14-plasirani Rojal AM ima pet bodova više. Prvi prvenstveni susret Ričards Beja i Orlanda ove sezone, 25. novembra, završen je bez golova. Dve nedelje pre toga su se sastali i u četvrtfinalu Liga kupa, takođe nije bilo golova, a Ričards Bej je prošao dalje posle penala. Na sledećem koraku ga je zaustavio Stelenboš, koji je potom došao do trofeja.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara