""
""

Zečević se vraća u Partizan... Ako Ćurković postane predsednik!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 20:27

Ćurkovića je večeras za funkciju prvog čoveka Partizana predložila Radna grupa koja od druge polovine decembra 2015. godine rukovodi klubom. Zečević bi trebalo da bude potpredsednik

Sad je i definitivno: na crtu Nenadu Bjekoviću izlazi – Ivan Ćurković. Dva dana posle legendarnog napadača, potonje i funkcionera, koji je kandidaturu za funkciju predsednika Partizana obnarodovao u ime opozicije, okupljene pod nazivom Crno-bela familija, poznato je da će njegov protivkandidat na Vanrednoj skupštini biti isto tako jedna igračka i rukovodeća veličina Parnog valjka.

Izabrane vesti

Ćurkovića je večeras za funkciju prvog čoveka Partizana predložila Radna grupa koja od druge polovine decembra 2015. godine rukovodi klubom, a podršku je dobio i od Nadzornog odbora kao i od Jugoslovenskog sportskog društva Partizan,

Ivan Ćurković, kao što se očekivalo, kandidaturu je prihvatio, a ako pobedi na izborima, predložiće ni manje, ni više, Žarka Zečevića na funkciju potpredsednika. Ako se ostvari plan aktuelnih vlastodržaca bio bi to veliki povratak nekadašnjeg dugogodišnjeg generalnog sekretara koji od 2007. godine zvanično nema funkciju u Humskoj 1, ali je nezvanično konsultovan prilikom donošenja svih važnih odluka koje je klub donosio.
"Nosilac francuskog ordena Legije časti, skrupulozno poštovan u svim radnim telima UEFA-e, gospodin Ćurković, je u jednom od najosetljivijih momenata u istoriji FK Partizan, prihvatio da na raskršću klupske istorije, Partizan povede putevima slave i uspeha kojima je hodio kao bivši predsednik", navodi se pored ostalog u obrazloženju odluke o kandidaturi Ćurkovića.

Ističe se i da je Ćurković na čelo Radne grupe stao u momentu kada je Partizan bio tek šesti na tabeli Superlige i u trenucima velike krize u klubu.
"Kao plod ovakvog sistemski odgovornog i domaćinskog ponašanja prema svojoj kući, pod rukovodstvom Ivana Ćurkovića, FK Partizan je osvojio Kup Srbije i zauzeo drugu poziciju na tabeli Superlige, uz nedvosmisleni podatak da je po broju osvojenih poena u prolećnom delu sezone, FK Partizan lider na tabeli".

Podsećamo, upravo su Ćurković, Zečević i Bjeković od početka devedesetih do sredine prethodne decenije vodili Partizan, na mestima predsednika, generalnog sekretara i sportskog direktora. Posle duže pauze, neko od njih se sigurno vraća u fotelju. 

Ivan Ćurković ili Nenad Bjeković? Izabraće delegati Skupštine, njih 65, u utorak od 17 sati u sportskom centru Zemunelo na vanrednom zasedanju.

Predsednik Partizana bira se na mandatni period od pet godina. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNenad BjekovićIvan Ćurković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara