Torino i Macari žive svoj san! Bikovi razneli i Milan, Liga šampiona nadohvat ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.19. | 22:38

Đenaro Gatuzo još jednom nije imao jasnu ideju, niti strategiju kako da nadmudri protivnika, što je motivisani rival iskoristio i došao do zasluženog slavlja - 2:0

Želite da vam ekipa proigra fudbal, povrati veru u sebe i premaši sopstvene mogućnosti - dovedite Valtera Macarija! Bivši trener Sampdorije, Napolija, Intera i Votforda, preuzeo je potpuno bezličnu ekipu Torina 4. januara ove godine i od nje za svega četiri meseca napravio tim koji prosto kidiše ka plasmanu u Ligu šampiona. Bikovo su u fantastičnoj seriji rezultata srušili i Milan, koji se survao u seriji slabih rezultata, pa će 34. kola najverovatnije završiti na sedmom mestu - 2:0 (0:0).

Đenaro Gatuzo još jednom nije imao jasnu ideju, niti strategiju kako da nadmudri protivnika. Milan je naleteo na motivisanog rivala, koji ga je visokim presinogom i konstantnim udvajanjem onemogućavao da uspostavi svoj sistem igre. Ideje ni reakcije nije bilo, domaćin je bio strpljiv, u prvom poluvremenu gotovo da nije stvorio pravu šansu, ali je čekao idealan trenutak. Sa druge strane, Rosoneri su tek u dva navrata nešto ozbiljnije pripretili preko Pakete i Susa, ali to nije bilo dovoljno da bi se protivnik izbacio iz težišta.

Izabrane vesti

Milan je sebi dozvolio da bude nasamaren u drugom poluvremenu. Kesi je u 58. minutu bespotrebno blago odgurnuo Armanda Ica u svoj šesnaestercu, što je defanzivac Torina lukavo iskoristio, bacio se na travu, a arbitar Marko Gvida pokazao na belu tačku. Odluka nije poništena ni nakon sugestije sa VAR tehnologijom, iako je bilo više nego jasno da nije bilo pojačanog inteziteta kod kontakta. Beloti je bio previše siguran u sebe da bi propustio priliku da ovaj "poklon" kruniše na pravi način.

Rosoneri su tek nakon tog primljenog gola ostali bez ideje. Gatuzo je samo pet minuta kasnije još jednom sebi "pucao u noge" izvođenjem dvojice praktično jedinih kreativaca Susa i Pakete. Na teren je posao Borinija i Pjonteka, i pokušao da potisne protivnika. Vrlo važan trenutak utakmice dogodio se u 67. minutu, kada je Bakajoko glavom pogodio prečku nakon slobodnog udarca svog tima. Samo dva minuta kasnije usledila je kazna. Berenger je na sjajan način krunisao slabu intervenciju Musakija i sjajnim udarcem iz kolena matirao DonarumuDa stvari budu još gore po Milan, crveni karton u 83. minutu zaradio je Alesio Romanjoli, koji je ironično aplaudirao Gvidi kod jedne diskutabilne odluke, pa neće biti u prilici da pomogne ekipi u narednom kolu protiv Bolonje.

Gotovo besprekoran meč u veznom redu domaćina odigrao je i srpski vezista Saša Lukić, koji je odlično sarađivao sa Rinkonom i Meiteom, a na kraju je ostao utisak da je bio gotovo nepogrešiv u predaji lopte.

Torino i Macari sada su u prolici da uživaju u trenutku, ali tek je sada došao trenutak da dokažu da nisu slučajno došli do situacije da se bore za Ligu šampiona. Već u petak očekuje ih gradski derbi sa Juventusom, koji u protekle dve decenije ne propušta priliku da unizi gradskog rivala u gotovo svakom međusobnom okršaju. Ukoliko ovoga puta ipak bude drugačije, Torino će biti u prilici da se upusti u ozbiljnu bitku za istorijski rezultat u ovoj sezoni. Bikovi su jedini put do sada bili deo elitnog takmičenja u sezoni 1976/1977, kada su stigli do drugog kola tadašnjeg Kupa šampiona, gde ih je eliminisala Borusija iz Menhengladbaha.

Milan još uvek nije ostao bez teoretske šanse za plasman u Ligu šampiona. Gatuzov tim čak nema ni loš raspored do kraja sezone (Bolonja, Fiorentina, Frozinone i SPAL), ali je u potpunosti ostao bez samopouzdanja, pa deluje da u ovom trenutku ne bi bio u stanju da savlada ni ekipu mnogo slabiju od sebe.

 

SERIJA A - 34. KOLO:

Subota
Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)
/Sorijano 52, Orsolini 83, sansone 90+5 - Pajač 17/

Roma - Kaljari 3:0 (2:0)
/Facio 5, Pastore 8, Kolarov 90/

Inter - Juventus 1:1 (1:0)
/Najnoglan 7 - Ronaldo 62/ 

Nedelja
Frozinone - Napoli 0:2 (0:1)
/Mertens 20, Junes 50/

SPAL - Đenova 1:1 (1:0)
/Felipe 36 - Lapadula 56/

Kjevo - Parma 1:1 (0:1)
/Međorini 66 - Kucka 38/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)
/Kvaljarela 57 - Kaisedo 3, 19/

Torino - Milan 2:0 (0:0)
/Beloti 58pen, Berenger 69/

Ponedeljak
19.00:  (1,30) Atalanta  (5,70)  Udineze (9,00) 
21.00:  (1,75) Fjorentina (3,60)  Sasuolo (4,90) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock, Reuters


tagovi

Valter MacariAndrea BelotiĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara