SRBI U LIGAMA PETICE: Milivojević za sedmicu i u porazu, od Maksimovića u Hetafeu bolji samo Mata

Vreme čitanja: 5min | uto. 12.03.19. | 08:49

Najviše brine Aleksandar Mitrović, koji je u 2019. godini samo je protiv Brajtona zatresao mrežu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Luka Milivojević, frankfurtski Srbi Filip Kostić i Luka Jović, Nemanja Maksimović i Siniša Mihajlović na klupi Bolonje bili su najbolji akteri iz naše zemlje u pet najprestižnijih evropskih liga. Naši defanzivci su imali prilično loš vikend, od Matije Nastasića u Šalkeu, preko Nikole Milenkovića u Fjorentini do Nevena Subotića u Sent Etjenu. Matić je bio solidan na povratku posle povrede i pored poraza Mančester Junajteda a Sergej Milinković Savić je imao snage samo za jedno poluvreme na visokom nivou u Firenci. Brine Aleksandar Mitrović, u 2019. godini samo je protiv Brajtona zatresao mrežu.

Izabrane vesti

ENGLESKA

LUKA MILIVOJEVIĆ je odigrao još jednu utakmicu na standardno visokom nivou. Ponovo je bio precizan sa bele tačke, deveti gol u sezoni, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbegne poraz. Milivojević je po ocenama svih izveštača bio najbolji u redovima tima Roja Hodžsona, dobio je sedmicu od svih. Zbog svojih hirurški preciznih poteza i pokrivanja terena bio je i meta pogibeljnih i nesportskih startova protivničkog tima.

NEMANJA MATIĆ nije imao srećan povratak, posle povrede, među startere Junajteda. Naš reprezentativac je odigrao solidno 80 minuta koliko je proveo na teren. Dobio je od svih listova 6. Dejli ekspres je obrazlažući ocenu istakao da je Matić po običaju dao snagu i čvrstinu srednjem redu Junajteda i da je preuzimao ulogu komandanta kada se Junajted gubio na terenu, te da nije trebalo da bude zamenjen.

ALEKSANDAR MITROVIĆ nastavlja da pruža srčane i borbene partije, ali ga gol neće. Srpski centarfor je postigao u ovoj godini golove samo protiv Brajtona, već šest mečeva je na postu, pa ipak britanski tabloid i dnevnici nastavljaju da mu daju šesticu i da ga stavljaju među najmanje loše u redovim londonskog kluba koji klizi ka Čempionšipu. Protiv Lestera, većina listova je Mitru dala šesticu, uz tu i tamo neku peticu.

NEMAČKA

LUKA JOVIĆ nije uspeo da izrešeta mrežu Fortune iz Dizeldorfa kao u jesenjem delu prvenstva kada je postigao pet golova, ali je pružio dobru partiju tokom 70 minuta koliko je ostao na terenu. Ocenjen je sa dobrom trojkom i ako je ostao na suvom.

FILIP KOSTIĆ je i protiv Fortune potvrdio da se nalazi u veoma dobroj formi. Filip je ponovo bio među najboljim akterima u timu trenera Hitera i on je, u zavisnosti od medija, dobio dvojku ili trojku za svoj nastup u Dizeldorfu.

MIJAT GAĆINOVIĆ je ušau u igru u poslednjih deset minuta meča i doprineo je da Ajntraht zapečati pobedu sa dva gola Sebastijana Alea. Ipak, zbog male minutaže ostao je bez ocene.

MILOŠ VELJKOVIĆ je izašao kao dvostruki pobednik u srspkom derbiju sa Matijom Nastasićem. Defanzivac Verdera je ocenjen sa solidnom trojkom u pobedi tima iz Bremena 4-2 nad Šalkeom 04.

MATIJI NASTASIĆU je slaba uteha da je bio najmanje loš u odbrani svog tima i najmanje odgovoran za primljena četiri gola. Srpski defanzivac je jedinu u zadnjem redu Gelezenkirhena dobio prelaznu ocenu, četvorku.

MARKO GRUJIĆ nije blistao protiv Frajburga. Dobio je žuti karton i nije uspeo da na sredini terena pruži doprinos na koji je navikao navijače Herte. Marko je bio među najlošijim akterima u porazu od tima iz podnožja Švarcvalda 2-1. Dobio je mršavu četvorku.

ITALIJA

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ nije briljirao ovoga puta protiv Fjorentine. Srpski reprezentativac je često u prethodnih par godina pružao vrhunske partije začinjene golovima i asistencijama. Za nedeljni meč Sergej je dobio prelaznu šesticu od svih listova, neki su ga čak častili i sa 6,5. Zajednička konstatacija bio je odličan u prvom poluvremenu, promašio je gol za 2-0 i u drugom poluvremenu je imao veliki pad u igri i koncentraciji.

NIKOLA MILENKOVIĆ je suprotno od Sergeja odigrao veoma loše prvo poluvreme dok je u drugih 45 minuta bio igrač koga pozajemo. Nedostajali su, kako je zapazila Gazeta, njegovi izleti na protivnički deo terena. Bolja igra u drugom poluvremenu nije donela prelaznu ocenu Blekiju, više od 5,5 nije dobio.

FILIP ĐURIČIĆ je podelio italijanske izveštače. Neki su mu za njegovu odigranu ulogu “lažne devetke” dali mršavu peticu dok su ga drugi pohvalili i ocenili ga sa prelaznom šesticom. Glavna zamerka Filipu je da mora da bude opasniji po gol protivnika odnosno od napadača se očekuje da šutira jače i preciznije u vrata. “Za pasove i manevar, kapa dole ali od napadač očekuješ i neki šut ka golu”, napisala je Gazeta obrazlažući šesticu.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ je dobio visoku sedmicu za vođenje Bolonje protiv Kaljarija i pobedu od 2-0. Izveštači su istakli bolju ravnotežu igre Bolonje u odnosu na prethodne mečeve i ispravnu odluku da transformiše Palasija u “lažnu devetku”.

IVAN RADOVANOVIĆ je odigirao ispod svojih mogućnosti meč protiv Parme i nije zaslužio prelaznu ocenu. Listovi su mu na uniformisani način dali 5,5 zbog spore igre, nepreciznih pasova i nemaštovitosti.

DARKO LAZOVIĆ takođe nije imao veče protiv Parme. Italijanske kolege u obrazloženjima petica i 5,5 su konstatovali da su izostali njegovi karakteristični prodori i centaršutevi. Korijere delo sport je ubeležio samo jedno korisno nabacivanje Lazovića u kazneni prostor Parme.

ŠPANIJA

 

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je po ocenama svih španskih medija, osim Marke, bio najbolji u sastavu Hetafea posle Mate, koji igra u životnoj formi. Srpskom veznom igraču za doprinos pobedi nad Ueskom 2-1 Sport je dao sedmicu, As dva pika a Mundo Deportivo dve zvezdice. Samo je Marka, po običaju, bila škrta prema standardnom starteru najprijatnijeg iznenađenja Lige, ocenivši ga sa jednom zvezdicom.

DARKO BRAŠANAC po oceni većine sportskih dnevnika je odigrao ispod svojih mogućnosti baskijski mali derbi proitv Ejbara, završen 1-1. Vezni igrač Alaveša od katalonskih dnevnika nije dobio prelaznu ocenu, Sport mu je dao peticu, dok su se madridski sportski dnevnici podelili, Marka ga je ocenila sa jednom zvezdicom a As mu je dao dva pika.

MARKO DMITROVIĆ je dobro obavio svoj posao na golu Ejbara protiv Alveša. Dobio je prelaznu ocenu od katalonskih medija, 6 od Sporta i dve zvezdice od Mundo Deportiva, dok mu je As dao dva pika, Marka je kao i drugoj dvojici srpskih fudbalera dala jednu zvezdicu.

FRANCUSKA

STEFAN MITROVIĆ je uz golmana Strazbura Sela bio najbolji u defanzivnoj liniji svog tima. Jedini je dobio prelznu ocenu, šesticu, i nije bio direktno odgovoran za dva primljena gola od Liona.

NEVEN SUBOTIĆ je odigrao najlošiji meč u ovoj sezoni u dresu Sent Etjena. Dobio je od Ekipa 2 dok su ostali mediji bili manje nemilosrdni i dali mu 3. Najuticajniji sportski list u Francuskoj ga je proglasio za najgoreg aktera meča. Obrazlagajući svoj sud francuski sportski dnevnik je istakao da je Subotić ceo meč imao velikih problema sa Pepeom a da je i Leao profitirao na Nevenovoj sporosti. Na kraju je Lil pobedio zahvaljujući Subotićevom skretanju šuta Pepa par minuta pre kraja meča.

PETAR ŠKULETIĆ I NEMANJA RADONJIĆ su ostali bez ocena pošto su ušli u drugom poluvremenu na meču Monpeljea sa Anžerom, odnosno u derbiju Azurne obale Marsej-Nica.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Luka MilivojevićAleksandar MitrovićLuka JovićNemanja MaksimovićSrbi u EvropiOcene Srba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara