SRBI U LIGAMA PETICE: Milivojević se pretplatio na sedmice, Lukić kupio Macarija, Kolarov kao voz, Grujić odličan

Vreme čitanja: 5min | pon. 11.02.19. | 17:45

Pohvale i za Đuričića i Vukašina Jovanovića...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dobar deo srpskih fudbalera u ligama “Petice” je pružio standardno dobre partije proteklog vikenda. Najbolje ocene su dobili Marko Grujić, Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević dok su Nemanja Matić i Nemanja Maksimović podelili britanske odnosno španse izveštače koji su im dali ocene od 6 do 8 odnosno od jedne do tri zvezdice. Pohvale su dobili Saša Lukić, Filip Đuričić kao i dvojica Srba u Đenovi Ivan Radovanović i Darko Lazović.

Izabrane vesti

ENGLESKA

NEMANJA MATIĆ je odigrao standardno meč protiv Fulama i dobio je od većine listova prelaznu 6. Jedini je izuzetak Dejli Telegraf koji mu je dao odličnu 8 i po čijem je izveštaču naš reprezentativac bio najbolji u timu Solskjera uz Pola Pogbu i Marsijala.

ALEKSANDAR MITROVIĆ nije uspeo da postigne gol protiv Junajteda, ali je po pisanju lokalnih tabloida i novina bio manje loš u odnosu na saigrače. Štaviše, Mitrović je od pojedinih novina, poput Sana, Telegrafa, Ekspresa, dobio 6 dok su Dejli Mejl i Miror bili stroži davši mu 5.

LUKA MILIVOJEVIĆ se pretplatio na “sedmice” u ovoj sezoni. Svi dnevnici, uključujući i tabloide izuzev Dejli Mejla, dali su srpskom fudbaleru za predstavu na derbiju sa Vest Hemom sedmicu. Mejl mu je dao ocenu manju, ali je i za taj tabloid Luka odigrao solidno meč i zaslužio prelazni glas.  

ITALIJA

ALEKSANADAR KOLAROV je odigrao još jedan meč na visokom nivou u dresu Rome koji je krunisao golom. Kapiten naše reprezentacija dobijao je u italijanskoj štampi za utakmicu sa Kjevom 6,5 ili 7. Gazeta ga je opisala kao voz koji je tutnjao desnom stranom, a Korijere je istakao da je gol na Bentegodiju bio njegov šesti u seriji A i da je Kolarov najefikasniji defanzivac u Evropi.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je dobio 6 ili 6,5 za meč protiv Empolija. Ocena je bila nešto niža, barem je tako istakla većina dnenvika, zato što je Sergej ostao na terenu manje od sat vremena. Ipak, izlazak Milinkovića sa terena je potvrdio na otvorenoj sceni koliko je Inzagi u pravu kada kaže da je Sergej ključni igrač Nebeskoplavih na sredini terena.

FILIP ĐORĐEVIĆ je dobio 5,5 od vodećih italijanskih dnevnika. Izveštači su konstatovali da se Filip u debaklu od Roe (0:3) trudio i da je bio primećen na terenu, štaviše jedan od retkih koji se priližio prelaznoj oceni. Međutim, u dve situacije kada je trebalo da pokaže ubojitost šutirao je u Mirantea.

Nikola Maksimović protiv Viole

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je bio među najboljima u redovima Napolija protiv Fjorentine. Glavna konstatacija je da se odsustvo Albiola nije osetilo i da je Maksimović sprečio u korenu nekoliko potencijalno vrlo opasnih napada Ljubičastih.Generalni sud je da je odbrambeni par Maksimović - Kulibali sve više uverljiv. Nikola je dobio 6,5 ili 7 od izveštača.

SAŠA LUKIĆ  je u potpunosti opravdao poverenje Valtera Macarija. Treći uzastopni meč u ulozi startera je iznenadio sve pošto se očekivalo da Meite igra od prvog minuta. Srpski reprezentativac je od svih novina dobio 6,5 uz naglasak da je Torino dobio novog startera i da više nije slučajnost što ga Macari šalje na teren od prvog sudijskog zvižduka. Gazeta i Tutosport savetuju Lukiću je da posle osvojenog poverenja Macarija poradi na samopouzdanju i napravi dodatni kvalitativni pomak u svojoj igri.

IVAN RADOVANOVIĆ  je odigrao klasičnu partiju u kojoj je radio sve što treba i to na jednostavan i efikasan način. Zato je od većine listova dobio 6,5 uz konstataciju da se odmah uklopio u novi ambijent Đenove.

DARKO LAZOVIĆ nastavlja sa dobrim partijama u dresu Griforna. Osim što je poslužio asist za izjendačujući gol Đenove protiv Bolonje, Čačanin je imao niz drugih dobrih poteza zbog kojih je uz strelca Laragera i golmana Radua imao najbolju prosečnu ocenu u italijanskim medijima: između 6,5 i 7.

 FILIP ĐURIČIĆ je po pisanju Tutosporta bio najbolji akter meča u redovima Sasuola protiv Juventusa, nagrađen je sa vrlo dobrih 6,5, dok su ga Gazeta i Korijere stavili među najbolje u De Zerbijevom sastavu ocenivši ga sa prelaznom 6. Listovi su konstatovali i da je trener Sasuola pogrešio kada je zamenio Filipa sa Matrijem jer je Sasuolo pao odmah u ofanzivnom delu igre. 

ŠPANIJA

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je podelio španske kolege. Marka mu je dala jednu zvezdicu, As dva pika a Mundo Deportivo tri zvezdice. Što će reći da je za Marku Nemanja bio na ivici prelazne ocene u pobedi Hetafea nada Seltom (3:1), za As je bio dobar, a za Mundo Deportivo čak i vrlo dobar.

NEMAČKA

MARKO GRUJIĆ je odigrao još jedan odličan meč. Igrač Liverpula na pozajmici u Herti je bio jedan od stubova na sredini terena u pobedi tima iz Berlina nad najprijatnijim iznenađenjem u Bundesligi Borusijom iz Menhengladbaha. Grujićeva predstava je ocenjena sa odličnom 2.

LUKA JOVIĆ se nije štedeo nijednog momenta, ali nije uspeo da pronađe put do gola. Bez obzira na nadamo se kratak prekid njegove golgeterske serije ipak je zaslužio uglavnom dobru 3 od nemačkih dnevnika u meču Ajntrahta protiv Lajpciga.

FILIP KOSTIĆ je poput Jovića odradio pošteno svoj deo poslai potvrdio dobru formu u kojoj je od nastavka Bundeslige. I Kostić je zaradio solidnu trojku od većine dnevnika.

MIJAT GAĆINOVIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu i odigrao je 30-ak minuta dajući doprinos vrednom bodu Ajntrahta sa gostovanja u Lajpcigu. Premalo za konkretnu ocenu.

FRANCUSKA

VUKAŠIN JOVANOVIĆ  je ušao na poluvremenu meča sa PSŽ-om. Igrač Bordoa je odigrao veoma dobro protiv prvoplasiranog tima u šampionatu i zaradio prelaznu 6.

MIHAILO RISTIĆ I PETAR ŠKULETIĆ su ušli u drugom poluvremenu na meču protiv Monaka i nisu dobili ocenu za prikazanu igru.   

STEFAN MITROVIĆ je dobio 5 i sa Martinezom i Motibom je bio najlošije ocenjeni igrač Strazbura u porazu od Anžera na domaćem terenu 1:2. Našem igraču se stavlja na dušu prvi gol Anžea koji je postigao Kanga.


SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ITALIJA - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
FRANCUSKA - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)
NEMAČKA - Od 5 do 1 (3 prelazna, 1 maksimalna ocena)
ŠPANIJA - Zvedice ili pikovi od jedne do do tri (dve su prelazna ocena)

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Ocene SrbaSrbi u Evropi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara