SRBI U LIGAMA PETICE: Miha preporodio Bolonju, hladnokrvni Đuričić, egzekutor Jović i Milivojevićeva sedmica

Vreme čitanja: 6min | pon. 04.02.19. | 16:34

Kritike strane štampe zaslužili Kolarov, Milenković, Maksimović, Radovanović…

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)              

Luka Jović ne da laskavu titulu golgetera Bundeslige, Luka Milivojević nastavlja da pruža igre na visokom nivou, Siniša Mihajlović doneo pobedu Bolonji na svojoj premijeri posle 14 kola i to protiv favorizovanog Intera. U strelce se ovog vikenda upisao i Filip Đuričić koji se ustalio kao starter Sasuola, Filip Đorđević je upisao asistenciju posle prošlonedeljnog gola i mogao bi da ima više prostora u Kjevu pošto se Pelisije povredio. Nemanja Matić, Filip Kostić, Darko Lazović, Saša Lukić i Nikola Maksimović su odigrali solidno, dok su ispod nivoa bili Aleksandar Kolarov, Nikola Milenković, Nemanja Maksimović i Ivan Radovanović. Marko Grujić je poprilično podelio nemačke izveštače koji su išli iz krajnosti u krajnost, Velt mu je dao odličnu dvojku, a Bild neprelaznu peticu. Vredna pažnje je dobra utakmica golman Eibara Marka Dmitrovića.

Izabrane vesti

ENGLESKA

NEMANJA MATIĆ je odigrao solidno protiv Lestera. Srpski reprezentativac je dobio uglavnom 6 od britanskih medija uz konstataciju da je odradio regularno svoj deo posla doprinevši novoj pobedi Junajteda sa Solskjerom na klupi.

LUKA MILIVOJEVIĆ se pretplatio na sedmice u ovoj sezoni. Bivši igrač Crvene Zvezde je u gotovo svim izveštajima sa meča sa Fulamom zaradio 7. Kuriozitet je i da je u subotu postigao svoj sedmi gol u ovom prvenstvu tako da je na najboljem putu da obori svoj rekord iz prošle sezone koju je završio sa 10 golova.

Luka Milivojević

ALEKSANDAR MITROVIĆ nije bio na visini zadatka, kao u prethodnim mečevima Fulama i iz malog srpskom derbiju sa Lukom Milivojevićem izašao je poražen. Centarfor naše reprezentacije je ocenjen sa peticom i šesticom, u zavinosti od novine do novine. U svakom slučaju odavno se nije videla tako niska ocena pored imena Mitrogola.

ITALIJA

ALEKSANDAR KOLAROV je podelio italijanske kolege koji su ocenili njegovu igru od neprolazne petice do zadvoljavajuće šestice. Po izveštajima Tutosporta i Gazete Kolarov je bio najlošiji u redovima Đalorosih. Gazeta je opravdala lošu ocenu Kolarova rečima da je i pored velikog broja osvojenih lopti bio manje prisutan i aktivan u igri Rome i da je imao sreću što nije dosuđen penal posle njegovog faula nad Susom. Korijere je bio darežljiviji i dao je šesticu kapitenu Srbije uz zapažanje da je dobio duel sa Susom.

NIKOLA MILENKOVIĆ je poput Kolarova podelio mišljenja izveštača. Primera radi za Gazetu nije položio ispit u ulozi centralnog defanzivca jer je bio nesiguran u nekoliko situacija i dobio je 5,5. Novinar Korijerea je takođe primetio nesigurnost u igri Nikole, ali je zapazio da je sprski fudbaler bivao sve bolji kako je meč odmicao i zato mu je dao prelaznu šesticu.

SAŠA LUKIĆ  je odigrao dobar meč protiv Spala i bio je među najboljim fudbalerima Torina. Lukić se na najbolji mogući način odužio Macariju na poverenju pošto je posle klupe u prvom delu sezone vezao dve utakmice u ulozi startera u 2019. godini. Tutosport mu je dao 6,5, ostali dnevnici uglavnom 6, uz obrazloženje da je bio odličan u defanzivnim zadacima dok je zamerka da igra previše horizontalnih lopti u fazi postavljanja napada svog tima. Gazeta ga je definisala kao penušavog u pozitivnom smislu navodeći da je igrač sa dobrim plućima i solidnom tehnikom.

IVAN RADOVANOVIĆ na debitantskom meču u dresu Đenove nije bio na visini predstava u dresu Kjeva. Samo mu je Gazeta dala prelaznu ocenu 6, dok su drugi sprotski dnevnici bili stroži ocenivši ga sa 5,5 uz konstataciju da nije doprineo, koliko se to od njega očekivalo, u konstrukciji igre Grifona.

DARKO LAZOVIĆ je dobio šesticu od većine dnevnih listova uz zapažanje da je delimično odgovoran za gol svog zemljaka Filipa Đuričića, ali i da je doprineo svojim nabacivanjem golu Sanabrije sa kojim je postavljen konačan rezultat. Gazeta i Korijere su konstatovali da je Lazović bio stalna pretnja Sasuolu po boku.

ILIP ĐURIČIĆ je dobio ocene od 6 (Gazeta) preko 6,5 (Tutosport) do 7 (Korijere delo sport). Tutosprot je u obrazloženju posebno pohvalio hladnokrvnu realizaciju vodećeg gola Sasuola dok mu je Gazeta zamerila što je, osim postignutog gola, bio previše odsutan u ostatku meča.

Minimalac protiv Intera na Mihajlovićevom debiju

SINIŠA MIHAJLOVIĆ je bio najbolje ocenjeni Srbin u Seriji A. Novi trener Bolonje je dobio od 7 (Korijere) preko 7,5 (Gazeta) do 8 (Tutosport). Svi dnevnici se slažu da je Miha preporodio Bolonju, da je tim bio agresivniji i bolje postavljen na terenu što je i donelo pobedu timu iz Emilije posle 14 kola.

FILIP ĐORĐEVIĆ je još jednom stavio svoj pečat na meč Kjeva. Bivši centarfor Lacija je ušao u prvom polovremenu na mesto povrđenog Pelisijea. Filip je dobio prelaznu šesticu, posle postignutog gola na prethodnom meču, protiv Empolija je asistirao Đakeriniju za drugi gol tima iz predgrađa Verone.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je od Korijerea dobio 6,5 uz obrazloženje da se videlo na meču da se bolje snalazi u ulozi stopera nego beka i da mu se više sviđa ta uloga. Za Gazetu Maksimović je zaslužio prelaznu 6, ali i dalje nije u formi i Kulibali ga je spasao u nekoliko situacija.

NEMAČKA

LUKA JOVIĆ je protiv Borusije Dortmund postigao svoj 14 gol u ovoj sezoni u Bundesligi i dalje je prvi na listi goleadora. Jović je ocenjen vrlo dobrom dvojkom i bio je sa Da Kostom i Hasebeom najbolji u redovima Ajntrahta.

Luka Jović strelac protiv Borusije

FILIP KOSTIĆ je odigrao solidan meč protiv lidera na tabeli Bundeslige i dobio je dobru trojku. Pole Jovića i Da Koste bio je najbolji u redovima tima iz Frankfurta u ofanzivnoj fazi igre Ajntrahta.

MIJAT GAĆINOVIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu i odradio dobro deo posla koji se od njega tražio tako da je i on zaradio dobru trojku.

MARKO GRUJIĆ je poprilično podelio nemačke izveštače na utakmici sa Volfsburgom koji je Herta izgubila sa 0:1. Naš vezni igrač je, primera radi, po mišljenju Velta bio najbolji u redovima tima iz glavnog grada i ocenjen je vrlo dobrom dvojkom, dok se za Bild utopio u sivilo Herte i nije zaslužio prelaznu ocenu, odnosno dobio je 5.

MILOŠ VELJKOVIĆ je ponovo bio starter u redovima Verdera i po sudu dobrog dela nemačkih medija odigrao je prosečan meč zaradivši trojku dok je po sudu Bilda bio nešto slabiji zbog čega je njegova igra ocenjena četvorkom u remiju 1:1 sa Nirnbergom.

MATIJA NASTASIĆ je poput Veljkovića ocenjen sa trojkom ili četvorkom u zavinsosti od novine do novine. Kako bilo to nije pomoglo Šalkeu da izbegne poraz od najprijatnijeg iznenađenja ove sezone u Bundesligi Borusije Menhengladbah.

ŠPANIJA

NEMANJA MAKSIMOVIĆ nije briljirao u dresu Hetafea protiv Levanta u meču bez golova. Od madridskih i katalonskih sportskih dnevnika je dobio jedan pik ili zvezdicu i utopio se u prosečnost i kolotečinu utakmice bez mnogo uzbuđenja.

MARKO DMITROVIĆ je sačuvao mrežu prtoiv Đirone u pobedi Eibara 3:0. Srpski golman je dobio vrlo dobrih dva pika ili zvezdice od svih novina, što je svakako ohrabrujući znak za miran opstanak u Ligi, tima iz baskijske varoši sa manje od 30.000 stanovnika.

FRANCUSKA

NEMANJA RADONJIC nije bio na visini svoje predstave iz prošlonedeljnog nastupa u dresu Olimpika iz Marselja. Zato ga je trener Garsija izveo na polovini drugog polovremena, ali to nije pomoglo timu sa Azurne obale da izbegne poraz od Remsa 2:1. Bivši igrač Crvene Zvezde je ocenjen uglavnom sa peticom.

PETAR ŠKULETIĆ je odigrao malo više od pola sata za Monpelje i ušao je u igru kada je njegov tim gubio protiv Nima 1:0. Odigrao je solidno. Neki listovi mu nisu dali ocenu dok su mu drugi dali prelaznu šesticu.

MIHAILO RISTIĆ je drugi put zaredom od svog dolaska u Monpelje ušao na teren u poslednjih par minut meča sa Nimom i  ostao je bez ocene.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Ocene SrbaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara