""
""

Samoubistvo Paragvaja, Ekvador će nekome da polomi kičmu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.16. | 23:59

Južnoamerikanac oko kojeg se otimaju premijerligaši ddatno podgao cenu

Počelo je i 12. kolo mundijalskih kvalifikacija u Južnoj Americi, a Ekvador je nastavio sa sjajnim igrama i najavio ozbiljnu kandidaturu za plasman u Rusiju. Ekvador je sna svom terenu savladao Venecuelu 3:0, dok je Paragvaj doživeo minimalan poraz u Boliviji kojim je na tragičan način nastavio da pada i prilično je umanjio šanse da se nađe u Rusiji 2018. godine.

Izabrane vesti

Posle debakla na svom terenu protiv Perua minulog vikenda, Paragvaj je u Boliviji doživeo četvrti poraz na poslednjih pet kvalifikacionih mečeva i polako ispada iz trke za prva četiri mesta. Istina je da nije lako igrati u Boliviji, na stadionu u La Pazu koji se nalazi na 3.600 metara nadmorske visine i da tamo padaju i jači od Paragvaja, ali večerašnji poraz popularnih Guaranija je najvećim delom njihova krivica.  

Bolivija je bila bolja prvo poluvreme, ali se ispromašivala dok je na golu gostiju blistao Silva. A onda je domaći štoper Valverde napravio glupost u 60. minutu i zaradio drugi žuti karton. Međutim, umesto da iskoristi prednost igrača više, Paragvaj je primio gol. Milanov štoper Gustavo Gomez je zatresao sopstvenu mrežu i 78. minutu i potpisao presudu svojoj reprezentaciji.

Nadmorska visina je bila i saveznik Ekvadora protiv autsajdera iz Venecuele. Gosti su se držali u prvom poluvremenu i otišli na odmor bez primljenog gola, ali je potom proradio Miler Bolanjos. Posle njegovog centaršuta u 51. minutu, Riverov štoper Arturo Mina za kojeg se otimaju mnogi premijerligaši je glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0. Potom je Bolanjos duplirao vođstvo i overio pobedu posle asistencije Enera Valensije, da bi Vest Hemov ofanzivac u 86. minutu postavio konačnih 3:0. 

Bolivija - Paragvaj 1:0 (0:0)
/Gustavo Gomez 78ag/

Ekvador - Venecuela 3:0 (0:0)
/Mina 51, Bolanos 83, Valensija 86/

Večeras:
Argentina - Kolumbija
Čile - Urugvaj
Peru - Brazil 

(FOTO: Action images)


tagovi

EkvadorGustavo GomezJužna AmerikaParagvajreprezentacija Ekvadorareprezentacija Paragvajareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara