""
""

Pravi se „Napoli 2011“ u Votfordu: Stižu Macarijevi odani ratnici!

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.07.16. | 11:30

Votfordove bočne pozicije mogle bi da budu identične onom koje su igrale za Napoli u sezoni 2011/2012

Kolumbijski fudbalski reprezentativac Kamilo Zuniga naredne sezone igraće na pozajmici u Votfordu iz Napolija, objavio je danas engleski premijerligaš. Votford će na leto 2017. godine imati mogućnost da otkupi kompletan ugovor 30-godišnjeg spoljnjeg igrača.

Izabrane vesti

Zuniga dolazi među "stršljenove" na insistiranje menadžera Valtera Macarija, sa kojim je četiri godine sarađivao u Napulju. Ranije je igrao za Atletiko Nasional, Sijenu i Bolonju, dok je za reprezentaciju Kolumbije nastupio 62 puta.

Ipak, to nije sve Valter Macari je već pokazao interesovanje za još jednog svog bivšeg Napolitanca, koji je takođe otpisan u sadašnjem klubu, a to je Kristijan Mađo.

To znači da bi Votfordove bočne pozicije mogle bi da budu identične onom koje su igrale za Napoli u sezoni 2011/2012. Prepoznatljiva Macarijeva formacija 3-5-2, sa Zunigom na levom, odnosno Mađom na desnom boku, ostavila je ozbiljan trag i u Ligi šampiona te sezone. Napolitanci su bili drugi u grupi A, ispred Mančester Sitija i Viljareala, poraženi su samo od minhenskog Bajerna, ali su potom na pomalo nesrećan način ispali od Čelsija u nokaut fazi.

Ovo će biti više nego zaniljiv pokušaj temperamentnog stratega da oživi svoje "odane ratnike" u novom timu. Ako se pokaže uspešnim, višestruku korist bi mogao da ima i Votford, jer ga ovi transferi praktično neće koštati ništa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Valter MacariSerija AKristijan MađoItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara