OCENE SRBA U LIGAMA PETICE: Vraća se Sergej, samo da ga ne ureknemo, Milivojević igrač meča uprkos porazu

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.01.19. | 13:45

Dobar i Matić, Maksimović podelio italijanske kolege

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Forma Sergeja Milinkvovića Savića je u stalnom usponu. Zimska pauza nije naškodila vezisti Lacija i protiv Novare je potvrdio trend koji se video na poslednjih par utakmica u prethodnoj godini. Uz Čira Imobilea, Sergej je bio najbolji u redovim Lacija, a Korijere je upozorio: polako sa pohvalama, da ga ne ureknemo. Nikola Milenković je bio solidan, Nikola Maksimović je podelio italianske kolege, a Filip Đuričić je bio ispod tona. Nemanja Matić i Luka Milivojević su odradili dobar posao u Premijer ligi. I pored poraza Kristal Palasa, Sandej Ekspres je proglasio Milivojevića za najboljeg igrača meča. Nemanja Maksimović nije briljirao u dresu Hetafe, ali je otišao kući pevajući iz Viljareala zahvaljujući golmanu Soriji. Stefan Mitrović je s autoritetom komandovao odbranom Stazbura i započeo je akciju za prvi gol svog kluba.

Izabrane vesti

ENGLESKA

 NEMANJA MATIĆ je od tabloida dobio sedmicu i pohvale, a od političkih dnevnika (Tajmsa i Dejli telegrafa) šestice. Ipak, svi su se složili da je bio bedem na sredini terena i da nije bilo njega, Totenhem bi stvorio još više povoljnih šansi. Dejli telegraf i Tajms su mu zamerili što nije bolje kalibrirao pasove dok su priznali da je na sredini terena praktično jedini pomagao četvorici defanzivaca koji su bili sve vreme na vetrometini.  

LUKA MILIVOJEVIĆ je za igru protiv Votforda ocenjen sedmicom ili šesticom. Sandej ekspres ga je čak proglasio za igrač utakmice objasnivši neobičan izbor, budući da je Krisal Palas izgubio, s porukom da za Kristal Palas ima nade ako bude imao odlučnost srpskog “skipera”. Pored Sandej Ekspresa i San je dao našem fudbaleru ocenu sedam, dok su Dejli Miror i Tajms bili stroži i častili ga šesticom Tajms mu je spočitao da je mogao bolje da odreaguje u akcijij koja je prethodila drugom golu Votforda.  

ALEKSANDAR MITROVIĆ nije uspeo da zatrese mrežu protiv Barnlija i utopio se u osrednju partiju Fulama. Zalaganje nije izostalao, ali je sprski golgeter bio manje briljantan nego u prehodnim mečevima. San i Tajms su mu dali šesticu, ali su ga Miror i Dejli ekspres oborili na ispitu ocenivši ga nedovoljnom peticom.   

ITALIJA

 SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je protiv Novare igrao na nivou prošlosezonskih partija. Istina, protivnik nije bio težak u kupu Italije, ali je Sergej učinkom i zalaganjem ulio nadu navijačima Lacija da će ostati do kraja u trci za Ligu šampiona. Milinković Savić je dobio 7 ili 7,5 od italijanskih izveštača za gol, iznuđen penal i stativu, plus uobičajene igrarije sa petom i fudbalske vragolije. “Postaje ponovo razarač na terenu, ali bolje je da ne pričamo previše da ga ne ureknemo”, duhovito je upozorio Korijere.

NIKOLA MILENKOVIĆ protiv Torina nije bio prodoran i precizan kao što zna da bude, ali je zato bio stamen i potpuno je neutralisao Ajnu u defanzivnoj fazi igre. Drugim rečima, kako su pojedini izveštači zapazili, defanziva je bila za sedam, ofanziva za pet. Bleki je bio neprecizan u nekoliko situacija u napadu i tako je Fjorentina propustila par interesantnih situacija. Od svih izvšetača je dobio 6.  

SAŠA LUKIĆ je ušao u završnoj fazi meča sa Fjorentinom i nije ostavio značjniji trag tako da je uglavnom ostao bez ocene.  

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je za Korijere odigrao vrlo dobru utakmicu i stavio je u džep Boatenga pokazujući svoju korpulentnost i stamenost zbog kojih ga Ančeloti vidi kao jednog od stubova svog Napolija. Tutosport mu je dao šesticu zapažajući da je neutralisao Boatenga, ali i da je rizikovao da dobije crveni karton zbog previše oštrih startova. Gazeti se nije svidela igra Maksimovića i dala mu je nedovoljnih 5,5 zbog, kako je navedeno, previše grešaka za igrača njegovog kalibra.  

FILIP ĐURIČIĆ nije dobio prelaznu ocenu (petica) jer nije iskoristio, kako je mogao, veoma loše veče Hisaja, napisala je Gazeta, dok je Korijere zapazio da je prvo poluvreme bilo očajno dok je u drugom pokazao znakove života, ali nedovoljno. “Nekad deluje kao ukras na terenu, nezainteresovan i bezizražajan“.

FRANCUSKA

 STEFAN MITROVIĆ je bio veoma dobar u dresu Strazbura protiv Tuluza. Srpski reprezentativac gotovo da nije napravio nijednu grešku tokom 90 minuta i davao je sigurnost zadnjem redu tima iz Alzasa. Svoju dobru predstavu začinio je i balističkim započinjenjem akcije za vodeći gol Strazbura. Zaslužena sedmica.  

ŠPANIJA

 NEMANJA MAKSIMOVIĆ se utopio u prosečnu igru Hetafa protiv Viljareala koju su golman Sorija i napadač Molina pretvorili u neočekivanu pobedu. Naš reprezentativac je uglavnom dobio jednog pika ili zvezdicu, a Sport ga je ocenio peticom, samo je Mundo Deportivo bio darežljiviji i dao je Nemanji prelazne dve zvezdice.

SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA           - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ITALIJA                 - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
FRANCUSKA       - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)
NEMAČKA          - Od 5 do 1 (3 prelazna, 1 maksimalna ocena)
ŠPANIJA              - Zvedice ili pikovi od jedne do do tri (dve su prelazna ocena)

 Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Ocene Srba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara