"Mertens u duelu sa Danilom"
"Mertens u duelu sa Danilom"

Napoli ima razlog da strepi

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.17. | 11:35

U osmini finala kupa Italije na San Paolo stiže zahuktali Udineze

Mertens u duelu sa Danilom

Napoli je zahvaljujući pobedi nad Torinom u gostima, te Udinezeovim slavljem na Đuzepe Meaci svrgnuo Inter s trona Serije A. Ponovno Sarijevi momci konkurente u borbi za titulu prvaka Italije gledaju sa vrha tabele, a ukoliko se može suditi po subotnjoj utakmici na torinskom Olimpiku, nakon nekoliko slabijih izdanja ponovo je zaigrala prepoznatljiv napadački fudbal. Napoli je pitanje pobednika protiv Bikova rešio već u prvih pola sata igre golovima štopera Kulibalija, kao i ofanzivnih veznjaka Zjelinskog i Hamšika, a domaćin je do kraja susreta uspeo tek da ublaži poraz.

Izabrane vesti

Pred Napolitancima je zahtevno iskušenje u Kupu, budući da na San Paolo stiže probuđeni Udineze kojeg je Napoli pre tri sedmice u prvenstvenom susretu odigranom u Udinama savladao golom Žoržinja. Bio je to poprilično izjednačen susret u kojem su Zebre imale više udaraca prema golu suparnika, stoga niko u Napoliju definitivno neće da potceni rivala u osmini finala kupa.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 1010 ITA K Napoli - Udinese tgg gg 1,67

Sari je trener koji nije poznat po čestim rotacijama, ali u ovom susretu odlučio je da pruži priliku onima koji je do sada nisu često dobijali. Na golu Napolija Reinu bi trebao da zameni Sepe, u odbrani se od prvog minuta očekuju veteran Mađo i štoper Kirikeš, a u veznoj liniji trebalo bi da zaigraju Rog, Dijavara i Zjelinski. Insinje se tek vratio treninzima punog intenziteta pa ga šef struke neće forsirati u ovoj utakmici. U napadu se očekuju Ounas i Đakerini, kao i Mertens ili Kaljehon.

Dolazak Masima Oda na klupu Udinezea pokazuje se kao pun pogodak. Debitovao je Odo već pomenutim porazom od Napolija, ali nakon toga usledilo je demoliranje Peruđe u kupu, uz čak osam postignutih golova, potom i niz od tri ubedljive prvenstvene pobede. Dok se trijumfi nad davljenicima Krotoneom i Beneventom ne mogu smatrati iznenađenjem, hrabra igra i ubedljiv trijumf nad, do tada neporaženim, Interom u Milanu definitivno predstavlja znak da Odo radi odličan posao u Udinama. Odustao je mladi trener od 4-4-2 sastava koji je forsirao njegov prethodnik Delneri i pogodio je postavivši tim u 3-5-2 formaciju, koja je istorijski gledano donosila odlične rezultate Zebrama. Niz prvenstvenih pobeda podigao je Udineze u sredinu tabele Serije A, gde objektivno i pripada, a s novom dozom samopouzdanja navijači kluba iz Udina veruju da bi njihovi miljenici mogli da iznenade Napoli u kupu.

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak
21.00: (1,38) Napoli (5,00) Udineze (7,75)

Sreda
15.00: (1,65) Atalanta (3,80) Sasuolo (5,50)
17.30: (1,60) Roma (4,00) Torino (5,70)
20.45: (1,30) Juventus (5,20) Đenova (11,00)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaItalijaKup ItalijeMauricio Sarimeđunarodni fudbalNapolisportsko klađenjeUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara