""
""

Ključa u Seriji A, pobedili su svi veliki! Čak i Milan moćan! Sergej i Kolarov idoli Rima, veče evrogolova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.10.17. | 22:44

Siniši Mihajloviću se drma klupa, proradile Juventusove „desetke“, turbo Mertens, čarobni Suso, Kolarov opet najbolji u Romi, Lulić radio sve...

Rafal širom italijanskih stadiona, sjajno veče za sve ljubitelje fudbala, čak 28 golova na devet utakmica, od kojih su neki bili prava remek dela. Miriše nam da će ovo biti zanimljiva sezona u Seriji A kakva odavno nije bila i da će biti paklena trka za titulu, Ligu šampiona, plasman u Evropu... Večeras su svi veliki klubovi upisali trijumfe i nastavili izjednačenu trku. A proradio je čak i Milan! 

Izabrane vesti

Napoli je odgovorio na Interov pritisak i opet preuzeo lidersku poziciju pobedom na vrućem terenu u Đenovi od 3:2. Iako su Grifoni poveli preko probuđenog Tarabta koji igra sjajno u poslednje vreme, usledila je napolitanska oluja predvođena Drisom Mertensom. Belgijanac je apsolutno čarobnim golom iz slobodnjaka izjednačio, a onda doneo i preokret pre odlaska na poluvreme pošto je u svom stilu pobegao čuvarima. Pepe Reina je sprečio Darka Lazovića da izjednači u 45. minutu. Potom je nezaustavljivi Mertens het-trikom doveo Napolitance na prag pobede, ali je usledio odgovor Grifona.

 

 

Napoli se uspavao, a Đenova preuzela incijativu. Posle gužve pred golom Reine, Ico je desetak minuta pre kraja smanjio na 2:3 i otvorio utakmicu. Napoli se potpuno pogubio, a Đenova je svim silama kidisala ka izjednačenju. Lapadula je promašio sjajnu šansu za izjednačenje.

Gas je dodao i šampion. Juventus je zgromio novajliju SPAL 4:1 i tek sada se vidi značaj one pobede u Udinama sa igračem manje. Stara dama je uhvatila ritam i melje sve pred sobom što je dobar signal pred derbi sa Milanom. Sprektakularnim golom Bernardeskija i sjajnim golom iz slobodnjaka Paula Dibale, Juve je načeo autsajdera i pokazao da njegove dve mlade zvezde mogu zajedno.

 

Ali,  Paloski je smanjio prednost, a potom je gostima poništen gol posle pregledanja usporenog snimka. Usledili su pogoci Iguaina i Kvadrada, kojima je Juve došao do ubedljlive pobede.

 

U meču „pod moranje“ Vinćenco Montela je makar na kratak period spasao posao. Milan je razbio Kjevo sa 4:1 u Veroni i prekinuo crnu seriju pred okršaj protiv šampiona. Proradila su neka letnja pojačanja, ali se opet videlo ko je gazda i najbolji igrač ovog tima - Suso. Fenomenalni Španac je evrogolom otvorio vrata pobede, a potom je na njegov centaršut, Slovenac Cesar skrenuo u sopstvenu mrežu za mirnih 2:0 na poluvremenu.

 

Tek što je počelo drugo poluvreme, proradio je i Hakan Čalhanoglu koji je zakucao projektil pod prečku protivničkog gola. Pogodak bivšeg Rosonera Birse nije uplašio goste, pa je Suso ubrzo posle njega maestralnom asistencijom doneo i gol Nikoli Kaliniću. Kasnije je i Tomović imao prečku. Milan se probudio... Ali sledi Juve!

 

Gaze velikani sa severa, ali gaze i prestonički simboli!

Roma nije bila tako ubedljiva na svom terenu protiv Krotonea, pobedila je samo 1:0, ali pišu se bodovi i oni su najbitniji protiv „malih“ klubova. Aleksandar Kolarov je na početku meča iznudio krajnje sumnjiv penal koji je Peroti pretvorio u gol. U nastavku je Kolarov imao dva projektila koje su ukrotili golman Krotonea i prečka. Srpski bombarder igra u spektakularnoj formi i malo mu je nedostajalo da opet bude strelac. Ali i ovako je bio najbolji pojedinac meča.

Dok Kolarov nosi Romu, spektakularni Lacio je na plećima Sergeja Milinkovića Savića. Nebeskoplavi imaju najbolji start u istoriji kluba u Seriji A. Večeras su u Bolonji ostvarili petu uzastopnu prvenstvenu pobedu pošto su Donadonijevu četu savladali 2:1. Posle samo četiri minuta, SMS je šmekerskim udarcem „iz prve“ najavio trijumf. Potom je iznudio penal, ali je prvi strelac šampionata Ćiro Imobile bio neprecizan sa bele tačke. Vođstvo je duplirao Lulić čudnim golom glavom posle fantastične asistencije snezacionalnog Luisa Alberta. Autogol Lulića koji je večeras „popunio sve kolone“ je vratio nadu Bolonji, ali je Lacio izdržao do kraja.

 

A Siniši Mihajloviću se ozbiljno drma klupa Torina! Posle još jednog neuspeha je ušao u crvenu zonu. Fiorentina je pregazila njegov bezidejni Torino sa 3:0, a omču oko vrata mu je stavio igrač kojeg je oterao iz Torina i o kojeg se ogrešio. Marko Benasi je postigao prvi gol za Violu i namestio drugi gol kojim je Toro definitivno slomljen. Na kraju je Babakar sa penala pečatirao ubedljivu pobedu. 

 

A sreća je definitivno okrenula leđa malenom Beneventu. Debitant je upisao i 10. poraz od ulaska u ligu i još nema bod od kojeg su ga večeras delili sekundi. Benevento je primio komičan gol posle tragične inetervencije odbrane u devetom minutu. Ali je uspeo da izjednači u petom minutu nadoknade vremena golom Jemela iz penala. Imali su istorijski bod u džepu, ali nisu izdržali do kraja. Veliko Kaljarijevo pojačanje Pavoleti je prekinuo crnu seriju kluba sa Sardinije golom za pobedu u 96. minutu. Jadni Benevento... 

Utorak

Inter - Sampdorija 3:2 (2:0)
/Škrinijar 18, Ikardi 32, 54 - Kovnjacki 64, Kvaljarela 85/

Sreda

Atalanta - Verona 2:0 (0:0)
/Frojler 50, Iličić 59/

Roma - Krotone 1:0 (1:0)
/Peroti 10 penal/

Bolonja - Lacio 1:2 (0:2)
/Lulić 50 autogol - Milinković Savić 4, Lulić 28/

Kaljari - Benevento 2:1 (1:0)
/Farago 9, Pavoleti 90+5 - Jemelo 90+4 penal/

Kjevo - Milan 1:4 (0:2)
/Birsa 61 - Suso 36, Cesar 42 autogol, Čalhanoglu 55, Kalinić 64/

Fjorentina - Torino 3:0 (1:0)
/Benasi 29, Simeone 66, Babakar 75 penal/

Đenova - Napoli 2:3 (1:2)
/Tarabt 4, Ico 76 - Mertens 14, 30, 60/

Juventus - SPAL 4:1 (2:1)
/Bernardeski 12, Dibala 22, Iguain 65, Kvadrado 70 - Paloski 34/

Sasuolo - Udineze 0:1 (0:1)
/Barak 22/

(FOTO: Action images)


tagovi

Adel TarabtAlberto PaloskiBolonjaDijego PerotiDris MertensĐenovaFederiko BernardeskiFjorentinaHakan ČalhanogluItalijaJuventusKaljariKjevoKrotoneLacioMarko BenasiMilanNapoliPaulo DibalaRomasasuoloSenad LulićSergej Milinković SavićSerija ASusoTorinoUdinezeValter Birsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara