""
""

Još jedno Evroligino priznanje Zvezdi: Gudurić među pet kandidata za “zvezdu u usponu”

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.17. | 17:01

Čini se da se zna ko će biti pobednik...

Čarls Dženkins i Branko Lazić su juče nominovani za najbolje defanzivce Evroligi, a na račun Crvene zvezde je danas stiglo još jedno priznanje. Elitno takmičenje je imenovalo Marka Gudurića među petoricu kandidata za nagradu “Zvezda u usponu”, koje se dodeljuje najboljem mladom košarkašu u Evroligi.

Izabrane vesti

Pored Gudurića, kandidati su još Luka Dončić iz Real Madrida, Džedi Osman iz Anadolu Efesa, Aleksandar Vezenkov iz Barselone i Ante Žižić iz Darušafake.

Plasman Gudurića među petoricom najboljih mladih košarkaša je lepo prizanje, i za njega, i za klub. Gudurić je prosečno u evroligaškim utakmicama beležio 7,1 poena, 2,1 skok i 1,9 asistencija u proseku po meču za 16,57 minuta na terenu. Najbolju partiju je upisao protiv Barselone kada je ubacio 21 poena.

Ipak, čini se da šanse da Gudurić osvoji laskavo priznanje nisu velike. Apsolutni favorit za pobedu je Realovo čudo od deteta Luka Dončić. Supertalentovani Slovenac blista ove sezone u dresu Kraljevskog kluba i već je postao jedna od najvećih zvezda evropske košarke. Za 19,26 minuta u proseku koliko provodi na parketu, Dončić je imao učinak 8,7 poena, 4,2 skoka i 4 asistencije. najbolje šartije su mu bile protiv Žalgirisa, Efesa i Armanija kada je dao po 17 poena, a u meču protiv Makabija su mu dve asistencije nedostajale za tripl-dabl učinak. 

Ante Žižić takođe nema velike šanse za pobedu jer je odigrao tek nekoliko mečeva u takmičenju pošto je prvi deo sezone proveo u Ciboni. Aleksandar Vezenkov je bio jedan od retkih svetlih tačaka Barselone, ali njegov učinak ne može da se meri sa Dončićevim. Tu je i Čedi Osman koji je u Efesu imao neka dobra izdanja. Ali tek je osmi strelac ekipe i nije imao blistave partije poput Dončića


tagovi

Aleksandar VezenkovAnadolu EfesAnte ŽižićČedi OsmanFK Crvena zvezdaEvroligaLuka DončićMarko GudurićReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara