""
""

#JeSuisBenevento - najgori klub svih vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.17. | 17:42

Kao da to nije dovoljno, već je popularne Veštice poterao i maler

Fudbaleri Beneventa postali su vlasnici rekorda kojeg će svakako da se stide i pokušaju da ga sakriju u svojim biografijama. Naime, ova ekipa upisala je protiv Sasuola čak 13. uzastopni poraz u Seriji čime su postali najgora ekipa u istoriji Liga petice.

Izabrane vesti

Do sada su tu “titulu” delili sa francuskim Grenoblom (sezona 2009/10), ali i slavnim Mančester Junajtedom (sezona 1930/31), ali od ove nedelje tron, odnosno dno pripada samo njima.

Benevento je kod kuće izbugio od Sasuola sa 2:1 i to golom Federika Peluza u četvrtom minutu sudijske nadoknade. A delovalo je da će osvojiti prvi bod, pošto je dva minuta pre toga Domeniko Berardi pogodio prečku iz penala za Sasuolo.

PRELAZZI: Lov na veštice

Valjda su u Beneventu pomislili ono čuveno - Šta više može da pođe po zlu! O da, može. Pokazalo se 120 sekundi kasnije. I nije to jedini peh.

Kod prvog gola Sasuola, odbrana Beneventa je reagovala diletantski i predala loptu protivniku, a iskusni Alesandro Matri je rutinski zatresao mrežu. Domaći su, inače, od 66. minuta igrali bez isključenog Leticija.

Jasno je bilo već posle nekoliko uvodnih kola da Benevento zaista nema kvalitet za takmičenje u Seriji A, ali da ih pored toga ovako potera i maler - e to je malo ko mogao da pretpostavi.

Tako je, recimo, i 25. oktobra na gostovanju kod Kaljarija na Sardiniji nesrećna ekipa Beneventa primila gol u petom minutu sudijske nadoknade i domaćin je pobedio sa 2:1.

Bila je još jedna ovakva situacija za popularne Veštice i to početkom septembra. A bodove iz Beneventa odneo je Torino. Bikovi su pobedili sa 1:0 pogotkom Jaga Falkea u trećoj minutu nadoknade i to posle asistencije Adema Ljajića.

Stvari deluju još tužnije kada se baci pogled na gol razliku koju ima ekipa iz regije Kampanja na jugu Italije. Benevento je dao samo šest golova do sada, a primio je čak 33. Dakle, u proseku prima 2,53 gola po utakmici.

Beneventovo ovosezonsko stradanje u Seriji A dovelo je do toga da ga sažaljevaju navijači sa svih strana planete, pa su čak na društvenim mrežama počeli da stavljaju haštag “Je suis Benevento”.

Da su navijači i igrači ovog kluba prošle sezone nakon trijumfa u baražu za Seriju A znali šta ih čeka ove jeseni, ko zna da li bi uopšte poželeli da se nađu u elitnom društvu prvi put u istoriji. A najgore od svega je što je tek novembar i crna serija može da se produži vrlo lako.

Jedini kakav-takav tračak nade za izabranike Roberta de Zerbija činjenica da 17. decembra na inače slabo popunjen (a zar je nešto drugo za očekivati?) stadion Ćiro Vigorito dolazi SPAL sa kojim je Benevento vodio velike borbe u Seriji B prošle sezone. Ali, do tada, Veštice imaju okršaje sa Atalantom, Milanom i Udinezeom.

 

 

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Alesandro MatriGrenoblsasuoloSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara