""
""

Buongiorno Italia: Napoli šampion jeseni, ali kad Juve promeni sistem osvojiće Skudeto

Vreme čitanja: 5min | pet. 29.12.17. | 11:33

Šampion Italije traži 60.000.000 evra za Aleksa Sandra, Mihi stiži dva pojačanja u Torino, zašto je Inter u slobodnom padu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Repovi milanskog derbija u Kupu Italije još su vidljivi u italijanskoj sportskoj štampi koja se pita da li je Milan spreman za preporod i koliko je duboka kriza Intera.

Gazeta piše da su Spaleti, Sabatini i Auzilio napravili listu za pojačanja u januaru na kojoj su Deulofeu, Vidal, Mhiitarijan i Pastore, a za jun je spreman napad na De Fraja. Piše se i o večerašnjem meču Krotone - Napoli u optici mogućnosti da Sarijev tim osvoji laskavu titulu jesenjeg prvaka, dok Tutosport prenosi „zakletvu“ Bufona da će uvek biti na raspolaganju Juventusu i Azurima.

Torinski dnevnik tvrdi da su Juventusu porasli apetiti za prodaju Aleksa Sandra, posle cifre koju je Sautempton dobio za Van Dajka, i sada traži 60.000.000 evra.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gatuzovo leglo, tako se menja Milan”, optimitično najavljuje Gazeta da bi pobeda Rosonera nad Interom u Kupu Italije mogla da preokrene sezonu milanskog kluba.

Taj hor predvodi Arigo Saki, uveren da Gatuzo ima karakteristike neophodne Rosonerima u ovom periodu.
Gatuzo je pravi trener na pravom mestu u pravom trenutku. Fudbalere Milana indoktrinira idejom žrtvovanja jednih za druge. Ako jedan tim da sve na terenu, u svakom slučaju zaslužuje poštovanje bez obzira na rezultat”, smatra Saki.

List piše i da je za Milan stigla pozitivna vest iz Španije, s obzirom na to da je Montela poptisao ugovor sa Seviljom do leta 2019. što će ostaviti u kasama italijananskog kluba više od tri miliona.

Napoli večeras protiv Zenge može da proslavi titulu jesenjeg prvaka”, ističe Gazeta činjenicu da da bi Insinje i drugovi sa tri boda protiv Krotonea bili nedostižni za Juve na tabeli bez obzira na rezultat utakmice Bjankonera sa Veronom na Bentegodiju.

List takođe podvlači da bi to bila peta titula jesenjeg prvaka za Napoli. Do sada su dva puta potvrdili titulu jesenjeg prvaka Skudetom, a dva puta u tome nisu uspeli. Istovremeno se plasira statistički podatak da Napoli u 2017. godini nije izgubio nijednu utakmicu na gostovanju u Seriji A. Skor je impresivan: 17 pobeda i dva remija.

Inter u krizi. Evo zašto je u slobodnom padu” naslov je priče u kojem se nabrajaju motivi zašto su Nerazuri u poslednjih pet utakmica ne znaju za pobedu i pritom su postigli samo jedan gol.

Mali broj kvalitetnih igrača, pad fizičke forme, lako predvidiva igra, mentalna slabost. Dolazi Lacio i četvrto mesto je ugroženo”, piše Gazeta, a u analizi navodi i stav trenera Lučana Spaletija koji misli da je razlog loših rezultata njegovog tima psihičke prirode.

Piše se i o tome da je održan sastanak u „Apijano Đentileu“ na kojem su učestvovali osim Spaletija, direktori Valter Sabatini i Pjero Auzilio. Prema informacijama Gazete, Inter će pokušati da dovede Deulofeua i Vidala iz Barselone, plus Pastore ili Mhiitarijan. Paralelno je potvrđena volja da se što pre zatvori priča oko dovođenja De Fraja kojem u junu ističe ugovor sa Lacijom.

Alegrijev sistem. Kako stigne zima izvrne Juve kao čarapu”, piše Gazeta da je trener Stare dame svake godine u ovom periodu pronalazio dobitnu kombinaciju za uspešan drugi deo sezone.

Romb, sredina terena sa tri veznjaka, tzv. formacija sa pet zvezda su revolucije koje su uvek stizale u zimu poslednjih godina. U Veroni se vraća među startere Dibala, Pjanić zbog povrede preskače gostovanje na Bentegodiju”, stoji u podnaslovu.

CORRIERE DELLO SPORT

Čiru svi gledaju u leđa”, aludira rimski dnevnik da je u 2017. najefikasniji igrač Serije A Čiro Imobile.

Napadač Lacija je do sada postigao 30 golova u prvenstvu. Na drugom mestu su Mertens i Ikardi sa 27 golova, a Iguain je iza njih sa 25. U nadnaslovu Korijere dodaje će se sutra voditi dvoboj između Imobilea i Ikardija, a na unutrašnjim stranama tvrdi da Simone Inzagi ima samo jednu nedoumicu za sastav koji će se suprotstaviti Spaletijevoj formaciji. Reč je o defanzivcu koji treba da kmpletira liniju sa De Frajom i Raduom. Favorit je Volas, konkurenti su mu Bastos i Patrik.

Berardi trči prema Romi”, nastavlja rimski list da podgreva nade da bi talentovani Italijan mogao da pređe u redove Đalorosih sledećeg juna.

Piše se da Berardi želi punu afirmaciju u velikom klubu i da veruje da sa Di Frančeskom to može da realizuje u Romi.

Monči sprema ponudu, ali Sasuolo neće dati popust”, podseća Korijere da i pored dobrih odnosa dva kluba, timi z Emilije po pravilu ne spušta cenu čak i kad se pregovara sa „bratskim“ klubovima.

Isti list piše i da je Barselona odbila da pusti Vidala na pozajmicu u Romu i pored postignutog dogovora između igrača i rimskog kluba. Prema informacijama Korijerea, katalonski tim je rad da pusti Vidala na pozajmicu u Inter.

Napoli u Krotoneu. Ako pobedi šampion je jeseni”, najavljuje večerašnji duel s kojim se otvara poslednje kolo jesenjeg dela šampionata.

U dnu naslovnice se ostavlja prostor za novu avanturu Vinčenca Montele, prvu inostranu:
Montela zagrlio Sevilju. Ugovor do 2019. godine”, a u tekstu se podseća da će Montala imati veliki ispit već u februaru pošto tim iz Andaluzije igra osminu finala Lige šampiona sa Mančester junajtedom Žozea Murinja.

TUTTOSPORT

„Bufon veran zauvek”, prenosi torinski dnevnik izjavu kapitena Juventusa da će po završetku karijere sledećeg leta za njega postojati i dalje samo dva dresa, crno-beli (Juve) i Plavi (Italija).
Osećam se kao vojnik u službi Juvea i Italije. Završavak igračku karijeru ali ću Juveu i Italiji biti uvek na raspolaganju”, rekao je Bufon za kojeg i Juventus  i FS Italije imaju spremnu fotelju čim okači rukavice o klin.

Na unutrašnjim stranama list iznosi nameru Juventus da traži basnoslovnih 60.000.000 evra za Aleksa Sandra. Brazilski bek je na meti nekoliko klubova Premije lige i imajući u vidu cenu koju je Liverpul platio za Van Dajka u Vinovu smatraju da je realno tražiti 60.000.000 za Brazilca.

Pacini, popust za Toro, ponuda za Grenijea”, najavljuje ispod zaglavlja Tutosport moguća pojačanja za Torino u  predstojećem prelaznom roku. U

U tekstu na unutrašnjim stranama se navodi da je Pacini spreman da prepolovi platu kako bi prešao u Torinu. S druge strane, Grenijeu ističe ugovor u Lionu i budući da je u vrlo lošim odnosima sa predsednikom kluba, mogao bi za skromnu svotu novca da se vrati u Italiju već u januaru.

„Kutroneov svet: suši, kuglanje, sladoledi. I Gatuzo baca u vatru ponovo Antonija (Donarumu)”, naslov je duple priče torinskog dnevnika o junacima pobede Milana nad Interom u Kupu Italije.

Protiv Fjorentine, centarfor i golman Milana bi mogli ponovo da dobiju šansu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićTorinoSerija ARomaNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara