""
""

Buongiorno Italia: Miha pred ponorom, Roma vezuje Di Frančeska i mega duel Ikardija i Iguaina!

Vreme čitanja: 5min | pet. 08.12.17. | 12:05

Veliki intervju Maurita u Gazeti delo Sport odjekuje Italijom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Najinteresantniji tekst za srpske ljubitelje Kalča donosi Korijere delo sport koji piše da je Žorž Mendeš ušao u posao oko prodaje Sergeja Milinković Savića i da Lotito ima nameru da traži neverovatnih 140.000.000 - 150.000.000 evra za srpskog fudbalera. Piše se i o povratku na teren Felipea Andersona, želji Rome da blindira svog trenera Euzebija Di Frančeska jer ga želi niz engleskih timova. Veliki prostor dobija i Derbi Italije koji se igra sutra uveče u Torinu u kojem će glavni akteri biti dvojica Argentinaca, Gonzalo Iguain i Mauro Ikardi. Tutosport nastavlja da piše da se Siniša Mihajlović nalazi na ivici ponora i da do Božića ima šansu da spase svoju klupu u Torinu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik otvara današnje izdanje sa velikim intervjuom Maura Ikardija pred meč Juve -Inter koji se igra sutra uveče u Torinu.
"Juve, naša dva tima odlučuju", naslov je uz fotografiju istetoviranog Ikardija.
"Spremni smo, suprotstavićemo se Juventusu na inteligentan način. Povratak u Ligu šampiona je naš skudeto. Ako budemo u proleće gde smo sada…", aludira kapiten Intera da on i njegovi drugovi ne misle u ovom momentu o šampionskoj tituli, ali ako u martu budu u vrhu tabele, sigurno je da se neće tako lako predati.
"Spaleti je mnogo jak, ušao je u naše glave i promenio nas kompletno", otkrio je tajnu preporoda Nerazura Ikardi. On je takođe podsetio da o tome koliki će još dugo ostati u Interu vodi računa njegova supruga i menadžer Vanda Nardi, a da je njemu odlično u Milanu. Maurito je dodao, malo u šali malo u zbilji, da se sportskom direktoru Pjeru Auziliju sviđa da pregovara sa Vandom.

"Evo Pipite, istinske anti-zvezde: Protiv Intera će biti bitka do poslednjeg daha", poručio je Gonzalo Iguain pred Derbi Italije. U podnaslovu se kaže da Iguain vodi vrlo povučen privatni život, da ima vrlo malo prijatelja i da odlazi na limitirani broj mesta te da sam sebi sređuje bradu.
"Utakmica sa Interom neće biti izazov između mene i Ikardija", poručio je golgeter Juvea.

"Milan u krizi: Gatuzov krah protiv Rijeke. Šta se događa posle negativnog odgovora od UEFA?", naslov je duple priče na unutrašnjim stranama u kojima se analizira sportsko-takmičarski aspekt nevolja u kojima se našao Milan i problemi na administrativno-klupskom planu. Nema nikakve sumnje da će UEFA odbiti predloženi plan Milana za dopuštanje dodatnog vremena za ispunjavanje obaveza finansijskog fer pleja. S jedne strane novi vlasnici Milana pokušavaju da nađu novac da vrate dug spekulativnom fondu Eliot, a amerikčki fond već traži partnere kojima bi mogao da proda Milana ili da prepusti klub na upravljanje. Podsetimo Milan duguje Eliotu 123.000.000 evra, a predsednik Jongong Li 180.000.000, plus kamata od oko 50.000.000 evra.

"Boginja ušla u istoriju. Atalanta pobedila Lion i prošla kao prva u grupi", naslov je posvećen uspehu tima iz Bergama koji se plasirao u šesnaestinu finala LE ispred favorizovanog Liona i Evertona.

"Ronaldo V. Portugalac stigao Mesija po broju osvojenih Zlatnih lopti. Bufon završio na četvrtom mestu", naslov je posvećen jučerašnjoj ceremoniji dodele priznanja za najboljeg igrača sveta u 2017. godini.

CORRIERE DELLO SPORT

"Dobro nam se vratio Felipe", vodeći je naslov na prvoj strani rimskog dnevika sa fotografijom Felipea Andersona koji se sinoć vratio na teren posle četvoromesečne pauze zbog povrede.
"Lacio je izgubio prvu utakmicu u ovoseznskom izdanju Lige Evrope protiv Varegema 2:3, ali je, svejedno, lepa vest da se vratio Brazilac na teren", stoji u nadnaslovu.

Ipak, najintersantnija priča u današnjem izdanju Korijerea nalazi se na drugoj strani i ona je posvećena našem Sergeju Milinković Saviću:
"100.000.000, Milinković težak kao zlato"

U tekstu se kaže da naš igrač već vredi 100.000.000 evra, ali da je predsednik Lacija Klaudio Lotito nameran da traži najmanje 140.000.000 - 150.000.000  evra. Novi momenat predstavlja ulazak na scenu moćnog portugalskog menadera Žorža Mendeša koji ima veoma čvrste veze sa predsednikom Lotitom i sportskim direktorom Tareom. Imajući u vidu da je Mendeš, Murinjov menadžer, i da se Junajted najviše interesovao za našeg igrača, veruje se da su Crveni đavoli u prednosti. Međutim, Lotito je pokazao da zna da izvuče maksimalno koliko se može od prodaje svojih igrača i nema sumnje da će cena Milinković Savića u dobroj meri biti uslovljena i njegovim nastupima na Mundijalu u Rusiji sledećeg leta.
"Ideja Lacija je da napravi svojevrsnu licitaciju sa najbogatijim klubovima poput Junajteda i PSŽ-a kako bi postigla što veću cenu", piše Korijere podsećajući da je Lotito već odbio 70.000.000 evra koje je stavio na sto Real Madrid.

"Roma blindira Di Frančeska", stoji ispod zaglavlja. Trener Rome je došao u prvi plan interesovanja engleskih klubova posle odličnih rezultata u LŠ i posebno zahvaljujući prikazanoj igri Rome protiv Čelsija. Do ušiju Mončija je već stiglo interesovanje Čelsija, Totenhema, Evertona i Arsenala i zato želi da predupredi eventualna iznenađenja. Već je počeo da sprema novi ugovor za Di Frančeska i očekuje se da sledećeg proleća ugovor bude produžen uz naravno senzibilno povećanje plate italijanskom stručnjaku.

Korijere objavljuje i veoma interesantno istraživanje javnog mnjenja koje pokazuje da Italijani veruju da je Juve i dalje favoriti, ali veoma visoko kotiraju Inter:
"Italijani skudeto ponovo daju Juveu". U podnaslovu se dodaje da 35 odsto ispitanih veruje da će Juve osvojiti skudeto, 25 odsto Inter, 18 Napoli i 16 odsto otpada na Romu, Lacio i druge klubove.

TUTTOSPORT

"Svetski derbi", izabrao je torinski list veoma pompezan naslov između dvojice golgetera Iguaina i Ikardija.
"Iguain i Ikardi se nadmeću za skudeto. Ali njihov dvoboj nije samo za šampionsku titulu već i za dres reprezentacije Argentine. Mesi želi Pipitu pored sebe u Rusiji: On je jedan od najboljih na svetu, mora da bude sa nama u Rusiji", prenosi izjavu kapitena Argentine Tutosport. Ta izjava ne iznenađuje jer Ikardi nije baš omiljen među argentinskim igračima zbog poznate priče o "preotimanju" Vande Nare dugogodišnjem saigraču i prijatelju Maksiju Lopezu.

"Jadan Đavo, opet ga šamarali", ironičan je Tutosport na račun Milana čija kriza nema kraja.
"Još jedna bruka u Rijeci dok iz sedišta UEFA stižu vrlo negativni signali za finansijski fer plej", piše list.

"Prelazni rok Torina je neizvestan baš kao i sudbina Mihajlovića. Jedina garancija je Sirigu koji zaslužuje poziv u reprezentaciju", nastavlja Tutosport da drži visoku tenziju oko Granata i posebno oko pozicije Siniše Mihajlovića. Potvrđuje sa da su našem stručnjaku ostale samo tri utakmice, do Božića da spasi svoju radno mesto u Torinu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEuzebio di FrančeskoEvropaFjorentinaGonzalo IguainInterItalijaJuventusLacioMauro IkardiMilanNapoliRomaSerija ASiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara