Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Sitni su to koraci za Nadala: Kraj u Madridu već u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 00:10

Lehečka eliminisao Španca u dva seta

U Barseloni je ispao na drugom koraku, u Madridu je prošao tri. Jeste to neki napredak za Rafaela Nadala, ali sitan, nedovoljan, teško da će ga baš obradovati. U glavnom gradu domovine večeras je eliminisan u osmini finala. Sa puta ga je sklonio Čeh Jiži Lehečka i to u dva seta – 7:5, 6:4 za nešto više od dva sata igre.

Kapa dole za trud, za voljni momenat, koji je kod Nadala uvek bio na maksimumu, ali činjenica je da ovo više nije Rafa od kojeg svi zaziru, pogotovo na šljaci. Nedovoljni oporavljeni Španac, sa dugom pauzom iza sebe, sada je tigar od papira i neki novi momci, kakav je Lehečka, nemaju mnogo pardona za giganta.

Izabrane vesti

A, Čeh i nije u nekoj formi došao u Madrid. Na terenu je poslednji put bio na mastersu u Majamiju, gde je ispao od prvog protivnika Popirina. Propustio je Lehečka početak sezone na šljaci, nije ga bilo u Monte Karlu, izbegao je i Barselonu i došao u Madrid bez velikih ambicija. Pobedio je Hamada Međedovića i Monteira, a onda je večeras ostvario jednu od najvećih pobeda u karijeri. Makar gledano ime rivala.

Nadal se držao rame uz rame sa Čehom do finiša prvog seta. Čak je imao i brejk loptu na 4:3, koju nije iskoristio. Ali, Lehečka svoju prvu takvu priliku nije propustio, oduzeo je Rafi servis gem za 6:5 i potom odservirao za vođstvo u setovima.

Odmah na početku drugog seta Čeh je napravio brejk, a Nadal je jedva uspeo u svom narednom servis gemu da se spase, odbranio je tri brejk lopte. Međutim, snage ni mogućnosti da se vrati u meč nije imao, taj brejk prednosti Lehečka je rutinski sačuvao do kraja i prošao u četvrtfinale, gde će igrati protiv Danila Medvedeva.



tagovi

Rafael NadalJiži LehečkaATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara