Igrači Šturma (©Reuters)
Igrači Šturma (©Reuters)

Salcburgova dominacija na ivici provalije : Šturm pobeda nad autsajderom vodi do duple krune

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 14:37

Tim iz Graca ima sve u svojim rukama

Austrija dobija vladara, a odluka o šampionu biće doneta u poslednjem kolu. Salcburg je uspeo da drži šampionski pojas poslednjih 10 godina. Ove sezone izgleda da je njegovoj dominaciji došao kraj jer Šturm iz Graca vodi na tabeli sa dva boda iznad Bikova. Da bi Salcburg i dalje imao šanse da osvoji pehar prvaka, ne samo da mora da se nada porazu tima iz Graca, već i da savlada LASK iz Linca. Ukoliko ekipe budu bodovno poravnate, šampion će da bude Salcburg, jer jima bolji međusobni skor od Šturma.

Šturm ima meč loptu kod kuće protiv Austrije iz Klagenfurta, koja je zalutala u plej-of. Tim Kristijana Ilcera je u situaciji da valorizuje čitav trud koji je uložio u ovoj sezoni, i osvoji četvrtu šampionsku titulu u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Šturm je blizu velikog cilja i može da postigne nešto istorijsko. Pored druge duple krune u istoriji kluba, može da postane i prvi tim koji je prekinuo dominaciju Salcburga od 2013. Ipak, crno-beli nisu u sjajnoj formi. Tri remija zaredom protiv Salcburga, Hartberga i LASK-a omogućila su Bikovima da vrate neizvesnost.

17.00: (1,35) Šturm (5,30) Austrija Klagenfurt (8,00)

U principu, ekipa iz Graca često je uspevala da se brzo oporavi posle neuspeha. Od poraza od Salcburga od 1:0 poslednjeg dana marta, za koji se tada mislilo da je značio kraj šampionskih nadanja, Ilcerova ekipa se podigla i, osim što je osvojila pehar Kupa, preuzela je prvo mesto u Bunedsligi.

U odlučujući susret Šturm ide bez najefikasnijeg igrača, Otara Kiteišvilija. Gruzijac, kome ugovor ističe na kraju sezone i koji je na meti Crvene zvezde, postigao je poslednja tri gola za crno-bele, i ima ukupno devet pogodaka na 25 ligaških utakmica. Međutim, protiv LASK-a je u prošlom kolu 28-godišnjak pokupio deseti žuti karton i zbog toga će propustiti poslednju utakmicu u sezoni.

17.00: (1,35) Salcburg (4,80) LASK (7,50)

S druge strane, uspeh i agresivan fudbal su ono što definiše crveno-bele iz Salcburga. Bikovi su u situaciji da budu potpuno neuspešni ove sezone, pošto je tim iz Graca već osvojio OFB kup. Ligaška pobeda je u rukama Šturma, ali Salcburg još ima šansu, i mora da pobedi LASK. To nije jednostavan zadatak, jer Salcbrug je primio najmanje jedan gol u svakoj od poslednjih šest utakmica.

Salcburg je godinama bio dominantna sila u austrijskoj Bundesligi, ali tim dugo nije bio slab kao ove sezone. Tim privremenog trenera Onura Činela demonstrira partije koje su sve samo ne šampionske. Od poslednjih šest mečeva crveno-beli su slavili samo dva puta. Čak su izgubili tri od tih šest okršaja.

Filip Stojković, Branko Jovičić, Ibrahim Mustafa i drugovi bili su kobni pre mesec dana po Strahinju Pavlovića, Aleksu Terzića i Petra Ratkova savladavši ih sa 3:1, pa Salcburg ima dodatni motiv u nedelju.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

AUSTRIJA 1, PLEJ-OF - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

17.00: (1,80) Rapid (3,70) Hartberg (4,40)

17.00: (1,35) Salcburg (4,80) LASK (7,50)

17.00: (1,35) Šturm (5,30) Austrija Klagenfurt (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1Red Bul SalcburgSalcburgŠturm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara