Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Najveća sila u istoriji svetskog tenisa: Novak Đoković – 424

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 08:00

Srpski as nastavlja vladavinu ATP listom

Dok se mladi lavovi povređuju jedan za drugim i primorani su da propuštaju turnire silom prilika, Novak Đoković nastavlja da dominira svetskom listom.

Najveći teniser sveta svih vremena počeo je danas 424. nedelju na tronu (9.990 bodova), što je ubedljivo, ubedljivo najbolji rezultat u istoriji ovog sporta. Čisto da se podsetimo da je Rodžer Federer sa 310, kao nekadašnji rekorder, ostao daleko iza, nije više srpskom asu ni u retrovizoru.

Izabrane vesti

A, ta dominacija će se nastaviti najmanje do 10. juna, do kada Novak im garantovan boravak na prvom mestu, šta god da se desi na terenima do tog datuma. Istina, imaće srpski as da brani dosta poena, najviše na Rolan Garosu, gde će titula i 2000 bodova biti na talonu, ali polako...

S obzirom na to da je Đoković u 2024. godini jedva uzimao reket u ruke, a i dalje je neprikosnoveni vladar ATP karavana, to samo slikovito govori kakva je bila prethodna sezona za njega, u kojoj je osvojio tri grend slema, u četvrtom igrao u finalu, pokorio i koji masters.

Na današnjoj ATP listi Janik Siner je svetski broj dva sa 8.860 bodova, iza njega je Karlos Alkaras sa 7.345, a obojica će zbog povreda propustiti predstojeći masters u Rimu. Na četvrtom mestu je Danil Medvedev sa 7.195 bodova.

Potom slede Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Hubert Hurkač, a Top10 zatvara Grigor Dimitrov.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Laslo Đere je na 44. mestu, Miomir Kecmanović na 58, a u prvih 100 je još Dušan Lajović, koji zauzima 64. poziciju. Hamad Međedović na 121. mestu.


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara