Najdžel Vilijams-Gos (Foto: Evroliga)
Najdžel Vilijams-Gos (Foto: Evroliga)

Vilijams-Gos pisao istoriju sa Realom, sada može i sa Olimpijakosom

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 17:40

Američki plejmejker u prilici da sa Pirejcima postane prvi koji je slavio kao gost u majstorici plej-ofa Evrolige koja je na programu 8. maja u Barseloni

Prošle sezone je Najdžel Vilijams-Gos bio deo istorijskog poduhvata madridskog Reala koji je u četvrtfinalnog seriji protiv Partizana postao prvi tim koji je nadoknadio 2-0 u pobedama i plasirao se na Fajnal for. Godinu dana kasnije, američki plejmejker sa Olimpijakosom ima priliku da ponovo učini nešto što niko pre nije, a to je da postane prvi koji je kao gost slavio u majstorici plej-ofa s obzirom da se peti, odlučujući meč igra u Barseloni 8. maja.

"Gledamo da napišemo nove stranice istorije ove sezone. Takav je naš karakter, mentalitet koji donosimo pred svaku utakmicu. Nije bitno da li igramo kod kuće ili na strani, uvek na teren izađemo sa željom da se takmičimo na najvišem nivou. Imamo najviše samopouzdanja, svlačionicu punu iskustva i uvereni smo da ćemo otići u Španiju i uspešno završiti posao.", istakao je u razgovoru za "Eurohoops", Vilijams-Gos.

Izabrane vesti

U poslednjem meču su bili više nego ubedljivi, pobedivši ekipu Rožera Grimaa sa 34 poena razlike što je jedna od najubedljivijih pobeda u istoriji evroligaškog plej-ofa. Vilijams-Gos je učestvovao sa 11 postignutih poena uz četiri skoka i četiri asistencije.

"Veoma sam ponosan na to kako smo odgovorili posle neprijatnog poraza u trećoj utakmici. Brzina i tempo kako u odbrani tako i u napadu je bio na sjajnom nivou, stvarno smo ih pritisnuli na oba kraja terena. Izbacili smo ih iz ritma i od starta postavili ton utakmice prema svojim ambicijama. Veoma sam uzbuđen pred peti meč."

Videlo se na tom meču koliko znači povratak kapitena Kostasa Papanikolaua u ekipu, a njegov doprinos biće od velike važnosti i u odlučujućem okršaju. Nažalost, na njemu Pirejci neće moći da računaju na sjajnog trojkaša Janulisa Larencakisa koji je iščašio zglob desne noge na prethodnom meču i izgledno neće moći da pomogne saigračima u presudnih 40 minuta košarke.


tagovi

EvroligaKK OlimpijakosKK BarselonaNajdžel Gos Vilijams

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara