Željko Obradović (Foto: ABA liga)
Željko Obradović (Foto: ABA liga)

Obradović: Mnogo dobrih detalja u odbrani, problemi sa izgubljenim loptama i ofanzivnim skokom

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 21:29

"Balša bio predviđen da počne meč, ali je na treningu dobio udarac."

Obavio je Partizan Mozzart Bet polovinu posla u polufinalnoj seriji Jadranske lige protiv Budućnosti. Manje-više uverljivim izdanjem tokom celog trajanja meča je kod kuće slavio nad crnogorskim timom sa 78:67 pa će tako u revanšu koji će se odigrati 7. maja u Podgorici imati meč loptu za prolazak u treće uzastopno finale.

Trener crno-belih, Željko Obradović je na konferenciji za medije mogao da bude zadovoljan prikazanim.

Izabrane vesti

"Uspeli smo da pobedimo, povedemo sa 1:0 i to je najvažnije. Mnogo dobrih detalja, pre svega u odbrani. Probleme koje smo prikazali tiču se toga da smo primili 18 poena posle izgubljenih lopti. Kao i naš ofanzivni skok koji je bio slab. To je nešto o čemu ćemo voditi računa pred sledeću utakmicu. Čestitke igračima na pobedi, a hvala navijačima koji su došli da nas podrže u ovom periodu kada se svi spremaju za odmore.", istakao je Obradović.

Bilo je slabijih perioda igre poput druge deonice, ali i same završnice u kojoj su gosti prišli na samo četiri poena.

"U tom periodu smo imali neke brzoplete odluke, ali sam generalno zadovoljan kako smo igrali. Za mene je najkritičniji bio poslednji period kada su oni prišli na samo četiri razlike. Međutim, i tada smo imali izgrađene pozicije za šut, ali su lopte izlazile iz obruča. U završnici smo uspeli da se vratimo na razliku koja je realna. Vodili smo i sa 18 poena u toku susreta, Budućnost samo jedanput i to ukupno samo minut i šest sekundi. To pokazuje da smo kontrolisali utakmicu. Ali, ovo je serija, moramo da se spremimo za revanš u Podgorici."

Crno-beli na ovom meču nisu mogli da računaju na Ognjena Jaramaza i Balšu Koprivicu.

"Ognjen ima neke probleme sa nogom, dobio je injekciju koja mu nije dozvolila da uopšte trenira. Videćemo za dalje. Što se tiče Balše, on je bio predviđen da počne meč, ali je na poslednjem treningu dobio udarac i posle pregleda je ustanovljen veliki hematom. Imao je veliku želju da pomogne, ali u razgovoru za doktorima smo uvideli da je bolje da odmori."

Stateg gostujućeg sastava, Andrej Žakelj, apostrofirao je prvu deonicu kao glavni uzročnik poraza njegovog tima.

"Čestitke domaćinu na zasluženoj pobedi, nema puno da se priča. Videlo se da im nismo ravni i da smo mekani. Kada primiš 27 poena u prvoj deonici protiv tima ovakvog kvaliteta, onda nemaš šta da tražiš. Pravili smo mnogo grešaka, pogotovo odbrambeno. Što se zalaganja tiče, tu nemam zamerki. Nismo ni imali šuterski dan. Previše nervoze u napadu, ali prva četvrtina je odlučila utakmicu. Nismo počeli onako kako smo se dogovorili, 1:0 je i idemo u Podogricu da pokušamo da produžimo seriju", podvukao je Žakelj.


tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara