Ekipa Partizana (© ABA)
Ekipa Partizana (© ABA)

Kevin Panter prati evroligaški plej-of, ne i ABA: Gledam Matijasa, Zvezda i Mega me ne zanimaju

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 09:49

Raport kapitena Partizan Mozzart Beta posle pobede na startu polufinala ABA lige protiv Budućnosti

Ko je ljubitelj košarke, ne postoji bolji i zanimljiviji period da prati brojne utakmice. Plej-of se igra svuda. Od NBA lige, preko Evrolige do ABA. Baš dva takva meča su odigrana sinoć u Beogradu... U Pioniru gde je Makabi posle prave drame srušio Panatinaikos i poveo 2:1 u plej-ofu elitnog evropskog takmičenja, dok je Beogradskoj areni Partizan Mozzart Bet poveo u ABA polufinalu protiv Budućnosti. I dok su crno-beli bez velike drame priveli posao na svom meču, na drugom kraju grada je viđena prava triler završnica koja se propratila i u svlačionici ABA šampiona. Povici i aplauzi su se čuli dok je Matijas Lesor pokušavao da donese trijumf Grcima, a na kraju zvuk razočarenja kada je Makabi uspeo da izvuče trijumf i spreči veliko slavlje Atinjana.

Izabrane vesti

"Trenutno sam samo navijač. Uživam u dobroj plej-of košarci", kaže Kevin Panter koji kao po običaju poslednji napušta dvoranu posle meča Partizana.

Veliki prijatelj crno-bele ekipe se trenutno bori da ode sa Panatinaikosom na Fajnal-for elitnog takmičenja.

"Gledam Matijasa. Bila je luda utakmica, dobra. Gledaću i Monako-Fenerbahče. Te dve serije pratim".

A drugi polufinalni par ABA lige, Crvena zvezda-Mega? Ni tu se nije mnogo dvoumio sa odgovorom strelac 11 poena protiv Budućnosti.

"Ne. Iskreno to neću gledati. Zanima me samo Panatinaikos i Monako-Fenerbahče".

Dok izgovara ove rečenice kao da u vazduhi visi ona dobro poznata... Šta bi bilo kad bi bilo... Da je bilo malo više sreće, a pre svega pameti, Partizan bi sada bio u plej-ofu Evrolige.

"Naravno, imam taj osećaj", zastaje za trenutak kapiten crno-belih, kao da se vraća u realnost:

"Svako tako razmišlja. Da samo ovo uradili, ili da smo ono...Ali nismo. Nismo odradili ono što smo trebali i to je to. Zato nismo u plej-ofu Evrolige".

Ali jesu u plej-ofu ABA lige gde je napravljen prvi korak ka finalu regionalnog takmičenja. Partizan je protiv Budućnosti u utorak uveče odigrao izvanrednu odbranu u većem delu susreta. Dozvolio je gostima da ubace svega 67 poena. Uprkost tome Budućnost je pripretila, ali dramu je sprečio baš kapiten crno-belih koji ubacio sedam poena u poslednjih 36 sekundi i tako obezbedio meč loptu aktuelnom šampionu ABA lige.

"Ko kaže da ne znamo da igramo odbranu", zapitao se Panter.

"Odradili smo svoje i to je to. Moramo još jednom da ponovimo isto protiv dobre ekipe na njihovom terenu. Da odigramo defanzivnu utakmicmo kako bismo došli do finala, a onda i posle toga da ostanemo na istom nivou".

Svestan je kapiten da je i Budućnost ekipa koja ima kvalitet. Ostaje da se vidi da li će klub iz Humske proći u finale već 7. maja kada je zakazan meč u Podgorici.

"Solidan su tim, pogodili su neke šuteve, ali dobro, to je normalno. Održali smo prednost, pogodili slobodna bacanja i pobedili. Sada isto moramo da uradimo na njihovom terenu za nekoliko dana", završava Panter raport u hodniku Beogradske arene, a onda u neformalnom razgovoru dodaje da prati i NBA dešavanja. Uveren je u nove uspehe Nikole Jokića i Denver Nagetsa.



tagovi

KK PartizanEvroligaABA ligaKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara