Hamad Međedović (Star Sport)
Hamad Međedović (Star Sport)

Hamad silovito otvorio rimska vrata i dobio 80 mesta bolje rangiranog tenisera!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 12:37

Srpski teniser zakazao okršaj sa Alehandrom Davidovičem Fokinom u drugom kolu poslednjeg mastersa na šljaci

Uživa Hamad Međedović u prestonici Italije! Početkom sedmice protutnjao je kroz kvalifikacije za masters u Rimu savladavši Argentinca Uga Karabelija, te Amerikanca Volfa, da bi u prvom kolu silovito počistio 80 mesta bolje rangiranog Australijanca Alekseja Popirina. Za 77 minuta na terenu dozvolio je samo pet gemova 42. teniseru sveta zakazavši okršaj drugog kola sa Alehandrom Davidovičem Fokinom - 2:0 (6:3, 6:2).

Prošle sezone putem kvalifikacija dospeo je u glavni žreb Rolan Garosa, a izdanje na poslednjem turniru pred Frenč open nagoveštava da bi mogao da ponovi domet iz 2023. godine, bez obzira na ishod drugog kola Rima protiv vrlo nezgodnog šljakaša Davidoviča Fokine.

Izabrane vesti

Hamad igrom protiv Popirina pokazao da mu itekako prija zemljana podloga, te da nakon dosta problema sa povredama s početka sezone, hvata formu za izazove koji ga očekuju.

Početni udarac je funkcionisao perfektno, uz preko 80 odsto dobijenih poena na prvi servis, što uglavnom nije bio slučaj na prethodnim turnirima. Ključni brejk Hamad je napravio u šestom gemu prvog seta, dok je u narednom čak dva puta oduzimao servis rivalu i tako poveo sa 5:2. Imao je Australijanac poslednji trzaj, došao do jedine brejk šanse koju je momak iz Novog Pazara neutralisao i ubrzo izborio plasman u narednu rundu.

U toku današnjeg dana će nastupiti još dvojica srpskih tenisera. Dušan Lajović, kog očekuje duel sa Lorencom Sonegom, dok Miomir Kecmanović igra protiv Brendona Nakašime.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će danas saznati ime rivala sa kojim će se sastati u drugom kolu, nakon meča između pulena srpskog trenera Petra Popovića u kojem se sastaju Korentan Mute i Roman Safiuljin.


 


tagovi

Hamad Međedovićatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara