©AFP
©AFP

Hamad Međedović prvi put u karijeri u glavnom žrebu mastersa!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 20:10

Talentovani Srbin se izborio za učešće na turniru serije 1000 u Madridu pobedom nad Fransiskom Komesanom

Srpski tenis dobio je još jednog predstavnika na masters turniru u Madridu pošto se za mesto u glavnom žrebu izborio i Hamad Međedović.

Dvadesetogodišnji teniser je u finalu kvalifikacija za nešto više od sat vremena borbe savladao Argentinca Fransiska Komesanu (2:0, po setovima 6:4, 6:1) i tako se po prvi put u karijeri plasirao u glavni žreb nekog od turnira serije 1000.

Izabrane vesti

Vremenski su oba seta trajala gotovo identično, ali je prvi bio znatno neizvesniji. Njega je Komesana, inače 96. teniser sveta, otvorio brejkom u prvom gemu, ali je Međedović već u četvrtom uspeo da uzvrati, a potom u desetom, nakon nekoliko sigurnih servih gemova oba tenisera, uspeo da napravi još jedan brejk i povede u setovima.

Međedović je i u drugom setu dva puta oduzimao servis rivala, s tim da Argentincu nije dozvolio nijedan brejk, te je krupnim koracima odmarširao u glavni žreb mastersa u prestonici Španije.

Podsetimo, ranije u toku dana učešće na turniru u Madridu izborila je i Olga Danilović. Ona je u finalu kvalifikacija, takođe u dva seta, bila bolja od Jul Nimajer - po setovima 6:4, 6:4.

Novak Đoković je otkazao učešće na turniru, a pored Međedovića i Danilovićeve, srpske boje u Madridu braniće još Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Kecmanović čak zna i rivala u prvoj rundi. Biće to Kinez Žižen Žang, 49. teniser planete, a u slučaju da savlada njega, Miomira u narednom kolu čeka Kasper Rud.


tagovi

Hamad Međedovićmasters madridATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara