Frenk Kaminski (©MN Press)
Frenk Kaminski (©MN Press)

Kaminski na putu za Ameriku, neće igrati Superligu Srbije

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.05.24. | 10:43

Stranac manje za Partizan Mozzart Bet; još dvojica će morati da budu precrtana

Evroliga je završena sredinom aprila, ABA liga pre dva dana - mnogo ranije nego što su se nadali u Partizan Mozzart Betu - ali sumorna sezona nakon neuspeha u pomenuta dva takmičenja još nije gotova za crno-bele. Izabranike Željka Obradovića čeka Superliga Srbije, u kojoj će u petak u 18.30 započeti polufinalni okršaj sa Megom.

Rok za prijavu igrača je do četvrtka u 14 časova, a Mozzart Sportu je već potvrđeno jedno ime koje se neće naći na Obradovićevom spisku za domaće takmičenje. Reč je o Frenku Kaminskom, koji je dobio dozvolu kluba da otputuje u Sjedinjene Američke Države. Pored njega, crno-beli će zbog pravila o četvorici stranaca morati da oslobode obaveza još dvojicu igrča.

Izabrane vesti

Trenutno je neizvesno ko će to biti. U rosteru su Zek Ledej, Mateuš Ponitka, Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, Bruno Kaboklo i Džejlin Smit, dok kapiten Kevin Panter ima srpski pasoš i samim tim se ne vodi kao stranac.

Kaminski je ove sezone u Evroligi za prosečno 17 minuta po meču beležio 8,9 poena, uz 3,4 skoka i 1,6 asistencija, dok je u ABA ligi za 14 minuta po utakmici postizao 9 poena, 3,2 skoka i 1,1 asistenciju.

Ugovor sa Partizanom je imao samo do kraja ove sezone, a s obzirom da neće igrati domaći šampionat, jasno je da Amerikanca više nećemo gledati u crno-belom dresu.



tagovi

KK PartizanFrenk Kaminski JuniorKLS

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara