Dika Mem (@AFP)
Dika Mem (@AFP)

Zagrebu se sprema katastrofa u Blaugrani, Šolin debi na klupi protiv strašne Barse

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.10.20. | 09:50

Danas na programu četiri meča četvrtog kola Lige šampiona. Hrvatski prvak smenio Igora Vorija, a na klupi stigao još jedan od legendarnih rukometaša iz zlatne generacije Kauboja

Virus korona zadaje muke i rukometašima. I četvrto kolo Lige šampiona nije moglo da bude kompletno odigrano. Odložen je duel Kila i Motora iz Zaporožja. Danas su na programu četiri utakmice.

Barselona u Blaugrani dočekuje Zagreb (20.45). Hrvatski šampiona je očajno počeo sezonu. Tri kola i nula na kontu. Dok su porazi od Kila i Vesprema bili očekivani, neuspeh na svom terenu od Olborga (26:27) značio je i otkaz za Igora Vorija. Nekada veliki as hrvatskog rukometa preuzeo je prošlog leta klupu Zagreba posle odlaska Veselina Vujovića, ali nije se puno zadržao. Smenjen je, a na njegovo mesto došao je Vlada Šola, nekadašnji golman iz najslavnijih dana hrvatskog rukometa. On je sa Kaubojima bio olimpijski i svetski šampion, a 2008. godine je završio igračku karijeru na golu Zagreba.

Izabrane vesti

Debi na kormilu će biti paklen, protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, Barselone, koja melje na početku sezone. Izabranici Ćavija Paskvala imaju sve tri pobede u Ligi šampiona, uz gol-razliku +27 (107:80). Najbolje se držao ukrajinski Motor na premijeri. Bilo je samo 30:25 za katalonskog giganta, koji će krajem godine u Kelnu da se bori za titulu šampiona Starog kontinenta zajedno sa Kilom, Vespremom i Pari Sen Žermenom.

Da se hrvatskom šampionatu sprema katastrofa, da Barsa demonstrira silu na početku sezone, pokazuje i rezultat u Asobal lige prethodne nedelje. Katalonci su pobedili Valjadolid sa čak 50:24. Sve ispod 10 golova razlike bio bi uspeh za tim Vlade Šole. Luka Cindrić, Aron Palmarson, Raul Entrerios, Dika Mem, Ludovig Fabregas i ostali asovi Barselone deluje nezaustavljivo.

Poslednjih osam utakmica Barselone i Zagreba dobio je šampion Španije. Prošle sezone u Ligi šampiona, Barsa je slavila na svom terenu sa 32:23, dok je u Zagrebu bila još ubedljivija – 36:19.

Vesprem Petra Nenadića i Vladimira Cupare je jedan od kandidata za titulu. Mađarski gigant takođe ima tri pobede u Grupi B, a danas u goste stiže Celje (18.45). Pitanje pobednika se ne postavlja. Razlika u klasi je tolika da se samo postavlja pitanje sa koliko će razlike da dobije tim Davida Davisa. Pomoćnik španskom stručnjaku je Momir Ilić, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, koji je prošle godine završio bogatu igračku karijeru i odmah počeo da uči trenerski zanat u klubu gde je okačio patike o klin. Vesprem ima 12 vezanih pobeda protiv Celja.

Poljski šampion Vive Kjelce izgubio je tesno u Nemačkoj protiv Flensurga (30:31) na premijeri Lige šampiona, ali je onda vezao dve pobede i u dobroj raspoloženju čeka Meškov iz Bresta (18.45). Belorusi su iznenandili na startu sezone. Pobedili su šampiona Evrope Vardar i bogati Pari Sen Žermen. Proteklog leta ih je pojačao Staš Skube, Slovenac koji je sa Vardarom osvojio Ligu šampiona. Četa Talanta Dujšebajeva odlično igra na svom terenu i trebalo bi da upiše nova dva boda.

Najneizvesnije bi trebalo da bude u duelu Olborga i Nanta (18.45). Danski šampion ima sve tri pobede, kao i Barselona i Vesprem u Grupi B, ali je igrao sa najslabijim ekipama Zagrebom, Celjem i Motorom. Kanarinci imaju samo dva boda, ali su imali težak raspored. Kiril Lazarov i kompanija poražena je na svom terenu od Vesprema i Barselone, ali je razbila Kil u Nemačkoj (35:27). Kvalitet je na strani gostiju i dajemo im blagu prednost.

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (1,22) Vive Kjelce (11,0) Meškov Brest (5,20)

Četvrtak

20.45: Porto - Seged

20.45: (1,03) PSŽ (20,0) Elverum (16,0)

20.45: (4,00) Vardar (8,50) Flensburg (1,35)

GRUPA B

Sreda

18.45: (2,10) Olborg (8,00) Nant (2,00)

18.45: (1,75) Vesprem (-11.5) Celje (1,95)

20.45: (1,89) Barselona (-12.5) Zagreb (1,81)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Kil – Motor Zaporožje



tagovi

EHF Liga šampionaRK BarselonaVespremRK KjelceRK Meškov BrestRK ZagrebRK Nant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara