Odbojkaši Radničkog (©CEV)
Odbojkaši Radničkog (©CEV)

Veljko Mašulović brojao čak do 29, ali Radnički se radovao u Kragujevcu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 19:48

Pobedu zabeležio i Karađorđe protiv Borca iz Starčeva - 3:1

Odlična partija Veljka Mašulovića ovog puta nije bila dovoljna da Spartak zabeleži pobedu. Radnički je u Kragujevcu pokazao pravu timsku partiju, svi igrači su dali doprinos i zasluženo su stigli do trijumfa protiv Subotičana - 3:1 (25:17, 21:25, 25:21, 25:20).

U drugom meču Superlige za odbojkaše koji je odigran u istom terminu od 17.00 časova, Karađorđe je u gostima opravdao ulogu favorita protiv Borca iz Starčeva - 3:1 (25:19, 25:23, 24:26, 25:21).

Izabrane vesti

Izabranici Alekse Brđovića su prekinuli pozitivnu seriju ekipe iz Subotice. Jovanovićevi momci su vezali pobede protiv Karađorđa, Partizana i Jedinstva - do večeras nisu poraženi nijednom u 2024. godini, ali sada su morali da čestitaju boljima.

U sastavu gostujućeg tima odličan je bio Veljko Mašulović, koji je postigao čak 29 poena. Ipak, ostao je usamljen, jer nijedan njegov saigrač nije došao do dvocifrenog učinka. Marko Lečić i Nikola Pavlović su postigli po sedam poena, a Nemanja Jungić i Mario Džasper su ostali na samo pet.

Kod domaćih je situacija bila potpuno drugačija - pet igrača je imalo deset ili više poena. Vuk Ivanković je prednjačio sa 18, Dejvid Krastev i Filip Stoilović su zabeležili po 15, Nikola Goić 14 (napad 12-10, tri bloka, jedan as), a Mirko Radević deset. Sve njih je dobro razigrao iskusni dizač Ivan Kostić, kome je posao olakšao libero Dušan Jović (22 prijema, dve greške, 59 odsto pozitivnog).

"Stvarno sam zadovoljan kako smo igrali", rekao je posle meča za sajt lige Aleksa Brđović. "Ove nedelje smo se kompletirali i bili smo dobri i na servisu i u odbrani. Uspeli smo da zaustavimo njihove glavne napadače, sem Mašulovića koji je odigrao odličnu utakmicu i pokazao zašto je član seniorske reprezentacije. Moramo da nastavimo ovako i dalje, jer igramo i narednu utakmicu na svom terenu protiv Jedinstva. Bitna pobeda za krajnji plasman među prve četiri ekipe na tabeli".

Radnički je nastavio uspešno da prati lidera Crvenu zvezdu, pa sada na drugom mestu ima skor 11-5. Spartak je šestoplasirani sa učinkom 9-7.

Večeras je do desete pobede došao Karađorđe i to posle četiri seta protiv Borca. Ekipu iz Topole, koja više nije iznenađenje, već opasan rival za sve ekipe, predvodio je Alija Bekrić sa 19 poena (napad 27-16, 59 odsto).

Miloš Nadaždin je zabeležio 12, a Nemanja Radović i Aleksandar Bošnjak po devet. U poraženom taboru najbolji je bio Aleksa Nikolić sa 18 poena, Ivan Ćirović je upisao 14.

Ekipa Nevena Majstorovića ima učinak 10-6 na četvrtom mestu, a Borac je poslednji sa skorom 1-15.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

16.kolo

Subota

Borac - Karađorđe 1:3

Radnički - Spartak 3:1

Mladi radnik - Takovo U TOKU

Jedinstvo - Niš U TOKU

Nedelja

16.00: Partizan - Ribnica

18.00: Vojvodina - Crvena zvezda



tagovi

Superliga Srbije u odbojciVeljko MašulovićOK Borac StarčevoOK RadničkiOK SpartakOK Karađorđe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara