(©RK Vardar / Denis Dukovski)
(©RK Vardar / Denis Dukovski)

Vardar u Balkanski klasik po prekid najcrnje serije u poslednjoj deceniji

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 11:21

Rukometna Liga šampiona: Makedonija ne pamti ovako lošu formu skopskih crveno-crnih u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Posle dobrog starta u Ligi šampiona, Vardar 1961 je doživeo vrtoglav pad. Tim iz Skoplja ima šest poraza u nizu, a naredni izazov biće meč protiv iskusnog prvaka Hrvatske Zagreba (20.45).

Izabrane vesti

Hrvatskom timu nisu cvetale ruže. Dvadeset mečeva u nizu nije znao za pobedu u Ligi šampiona, sve do duela protiv Meškov Bresta na svom terenu (31:24) koji je odigran pre dva kola. Vardar je, s druge strane, iznenadio rukometnu Evropu dobrim startom, ali su igrači pali i izgubili šest mečeva zaredom od Monpeljea, Olborga, Kila (dva puta) i Segedina (dva puta). Naredni izazov biće biti ili ne biti za dvostrukog prvaka Evrope. Eventualni neuspeh u Zagrebu izbacio bi ekipu iz Skoplja iz zone koja vodi u osminu finale.

Vardar i Zagreb su uvek nudili zanimljive utakmice, jer je to onaj pravi Balkanski klasik. Tradicija je na strani makedonskog tima, ali je poslednji meč u okviru SEHA lige u Zagrebu pripao domaćinu (25:22). Posle toga, Vardar je kontroverzno izbačen sa F4 SEHA turnira u Zadru, zbog jednog pozitivnog kovid testa. Međutim, za Vardar je to prošlost. Neće tražiti nikakvu osvetu, jedina želja je pobeda da se prekine najcrnji niz otkad je ova ekipa važan rukometni faktor u Evropi.

20.45: (1,70) Zagreb (8,00) Vardar (2,55)

Vardar ne pamti kada je u novijoj istoriji izgubio šest mečeva zaredom u Ligi šampiona. Nije bilo sjajno ni prošle sezone, kada je ekipa koju je predvodio

Stevče Alušovski gubila, ali rekord je bio četiri poraza. Vardar je prošle sezone stigao do osmine finala, gde je stao u duelu sa jakim Vespremom.

Očekuje se da Vardar u ovaj duel uđe kompletan, jer se u tim prema najavama vraća se prvi srednji bek Ante Gadža koji nije igrao poslednjih mesec dana zbog virusa. Dobra vest za Vujovića je i vrhunska forma Anta Kuduza, koji je protiv bundesligaša Kila postigao devet golova iz devet pokušaja. U postavi biće i Žeremi Toto, važan igrač i u napadu i u odbrani. U Zagrebu lepe vesti dočekao je i Ivica Obrvan, povratkom levog krila Davida Mandića. Glavni adut domaćeg tima biće Ivan Čupić, bivši igrač Vardara koji dobro zna mogućnosti skospih crveno-crnih sa kojima se dva puta peo na krov Evrope.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Zagreb i Vardar su se do sada sastajali 15 puta u glavnom gradu Hrvatske. Domaći imaju osam pobeda, gosti su slavili pet puta, a dva duela završena su nerešeno. Kada se pogleda tradicija, očekuje se teška utakmica s čvrstim odbranama, jer je kroz istoriju utakmica u Zagrebu retko kada granica golova prelazila 50.

LIGA ŠAMPIONA - 10. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (3,60) Elverum (8,50) Olborg (1,40)

18.45: (2,15) Meškov Brest (8,00) Monpelje (1,95)

20.45: (1,70) Zagreb (8,00) Vardar (2,55)

Četvrtak

20.45: (2,05) Seged (8,00) Kil (2,05)

GRUPA B

Četvrtak

18.45: (1,55) Dinamo Bukurešt (8,50) Motor Zaporožje (2,95)

18.45: (2,95) Flenzburg (8,50) Vesprem (1,55)

20.45: (4,90) Porto Vive (10,0) Kjelce (1,25)

20.45: (1,40) PSŽ (8,50) Barselona (3,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI



tagovi

EHF Liga šampionaRK VardarRK ZagrebRK OlborgRK MonpeljeRK Meškov Brest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara