Marko Pavlović (©srl.rs)
Marko Pavlović (©srl.rs)

Pavlović posle četiri sezone napustio Obilić

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 18:45

Vitezovi traže novog trenera za naredni šampionat Super rukometne lige

Obilić je mali rukometni klub koji godinama drži treće mesto u Beogradu, iza večitih rivala, Partizana i Crvene zvezde. Pre svakog šampionata Superlige je otpisan, prežaljen, svi ga već presele u niži rang, ali ne daju se Vitezovi.

Mladi stručnjak Marko Pavlović sjajno je predvodio Obilić četiri sezone, od kluba koji je amaterski i gde igračima rukomet nije posao nego hobi i razonoda, doveo do sigurne luke. I u ovom šampionatu je nekoliko kola pre kraja klub iz prestonice uspeo da sačuva status u eliti. Sve što je lepo ima i kraj. Pavlović je posle meča poslednjeg kola plej-auta sa zrenjaninskim Proleterom odlučio da napusti kormilo Vitezova.

Izabrane vesti

Rukometaši su mu darivali pobedu - 36:35 za kraj još jednog prvenstva iznad očekivanja. Posle završetka meča sa Zrenjanincima na rukama igrača je ispraćen. Obilić je završio Superligu Srbije na osmom mestu, kao i prethodne godine. Ispod Beograđana su ostali Jugović, Vranje, Ub i Proleter.

Pavloviću je ovo bila četvrta sezona u Obiliću. Na klupu Vitezova je seo u decembru 2021. Obilić ima ubedljivo najmanji budžet u Super rukometnoj ligi (ako se to može nazvati budžetom?!), verovatno višestruko manji nego prvi sledeći najmanje platežan.

Nedelja, 15.00: (1,75) Gumersbah (8,00) Rajn Nekar Leven (2,45)

Pavlović je gradio igračku karijeru u Francuskoj. Posle povratka u Srbiju je branio boje PKB-a, sa Partizanom je igrao Ligu šampiona, a oprobao se i u rukometu na pesku. Popularni Paja je bio reprezentativac Srbije u ovom mladom sportu.

Nema sumnje da će narednih nedelja na adresu Pavlovića da stignu ponude za narednu sezonu.



tagovi

RK ObilićMarko Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara