(©MN Press)
(©MN Press)

Šampion se digao iz mrtvih: Partizan preživeo strašnog Džaspera i dobio derbi u Subotici

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 19:55

Spartak vodio 2:0, crno-beli odbojkaši preokrenuli i slavili posle dramatičnog taj-brejka

Veoma uzbudljivu predstavu gledala je publika večeras u Subotici. Za kraj drugog kola Superlige definitivno je ostalo ono najslađe... Odigrali su odbojkaši Spartaka i Partizana pet dugačkih setova, a pobedu su na kraju posle velikog preokreta upisali crno-beli - 3:2 (23:25, 21:25, 25:22, 25:21, 16:14).

Domaći tim je dobio prva dva seta, igrao je sjajno na krilima novog korektora Džaspera, bio je na dobrom putu da posle Crvene zvezde sruši i Partizan. Međutim, digli su se aktuelni šampioni iz mrtvih, došli do izjednačenja, a onda i trijumfovali u neizvesnom taj-brejku.

Izabrane vesti

Bio je ovo fantastičan obračun dva snažna korektora - Maria Džaspera i Milije Mrdaka. Njih dvojica su bili u glavnim ulogama, ali su veliki posao u Janićevoj ekipi odradili iskusni Novica Bjelica i povratnik Lazar Marinović.

Preuzeli su odgovornost kad je bilo najvažnije i povukli tim ka velikom preokretu i drugoj pobedi u Superligi. Džasper je koračao ka sličnom učinku kao na prethodnom duelu, ali je ipak ostao na deset poena manje. Ovog puta njegov 31 poen nije bio dovoljan za iznenađenje (napad 39-27, 69 odsto).

U ekipi Partizana najefikasniji je bio kapiten Milija Mrdak sa 25 poena, uz odlične procente napada 31-22 (71 odsto). Imao je dva asa i jedan blok. Lazar Marinović se zaustavio na 24 poena, uz takođe fantastičan učinak u napadu 27-22 (81 odsto). Pogodili su ga čak 31 put na prijemu, a upisao je i po jedan as i blok. Na prijemu su mu najviše pomogli libero Krsteski i mladi Dopuđ, koji je ušao sa klupe umesto Luke Tadića.

Ogromne zasluge za večerašnji trijumf idu na račun najiskusnijeg Novice Bjelice... Odigrao je u ključnim trenucima kao mladić, ništa mu Spartak nije mogao (16 poena). Imao je napad 7-6 (86 odsto), čak osam blokova i dva asa. Slaviće večeras Janić što ga ima u timu. Odlično ga je ispratio i Stefan Janković, koji je zamenio Petrovića i doprineo pobedi sa osam poena (napad 6-5, tri bloka).

Crno-beli su na ovom meču imali 61 odsto pozitivnog prijema, 74 odsto realizacije napada i čak 20 direktnih poena iz bloka. I pored takvih brojki morali su da odigraju čak pet setova da bi pobedili. To dovoljno govori kakvu je partiju pružio Spartak.

Uz Džaspera, dvocifreni su u ekipi iz Subotice bili i kapiten Jungić sa 12 poena i Roland Džekson sa deset.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

2. kolo

Borac - Takovo 0:3

Ribnica - Niš 2:3

Radnički - Crvena zvezda 3:0

Jedinstvo - Karađorđe 1:3

Vojvodina - Mladi radnik 3:0

Spartak - Partizan 2:3



tagovi

OK PartizanOK SpartakSuperliga Srbije u odbojciBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara