Ludovik Fabregas (©Reuters)
Ludovik Fabregas (©Reuters)

Rekonstrukcija Barse 2025: Vraća se Fabregas, Halmgrison menja Pereza de Vargasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 15:59

Katalonski gigant slaže kockice za budućnost. Na meti najbolji pivotmen današnjice

Francuski as Ludovik Fabregas je proteklog leta Barselonin dres zamenio za Vespremov. Zovu najbogatijeg kluba današnjice nije odoleo francuski as, najbolji pivotmen današnjice. Međutim kako javlja Radio Katalonija, a prenosi Mundo Deportivo, Barsa želi da vrati francuskog reprezentativca naredne godine kada mu ističe ugovor sa mađarskim prvakom.

Odlazak Fabregasa je veliki gubitak za tim Karlosa Ortege, veći od planiranog Luke Cindrića koji je pojačao Dinamo iz Bukurešta. Barsa na crti ima robusnog Portugalca Luisa Fradea koji ima ugovor do 2026. godine, ali je francuski as klasa već sedam-osam godina. Ima tri trofeja u Ligi šampiona, dva sa Barselonom i jedan sa Monpeljeom.

Izabrane vesti

Fabregas je protekle jeseni stigao u Barselonu kao igrač Vesprema i dobio ovacije navijača u Palau Blaugrani. Nije isključio povratak.

"Ko zna. Ne želim da zatvaram nijedna vrata, videćemo u budućnosti. Počeo sam novi projekat u Vespremu, super sam posvećen kao i uvek i želim da dam sve od sebe. Koliko će trajati ova etapa? Imam ugovor, ali onda ne znam šta će biti, možda ću ostati ovde, možda ne“, rekao je Fabregas i dodao:

"Da li ću se ikada vratiti u Barsu? Ne znam. U profesionalnom sportu morate da se dogovorite sa klubovima i mnoge stvari moraju da se poklope. Ne znam, ali svi znaju da je Barsa za mene poseban klub. To mi je doprinelo u karijeri i mnogo sam napredovao. Ako sam danas postao bolji igrač i osoba to je i zahvaljujući Barsi. Za mene je to bio jako dobar period i videćemo u budućnosti ako želimo ponovo da radimo zajedno”, istakao je Francuz.

18.45: (4,00) PIK Seged (8,50) Vesprem (1,35)

Katalonski gigant je proteklog leta doveo dvojicu mladih kružnih napadača Havija Rodrigeza i Haima Galjega.

Za 2025. godinu, Barselona je dogovorila dolazak islandskog golmana iz Nanta Viktora Halmgrisona koji će biti zamena za Gonzala Pereza de Vargasa koji ide u Kil u junu sledeće godine. Visoki Islanđanin činiće tandem sa Dancem Emilom Nilsenom koji je takođe u Barselonu stigao iz Nanta.

U redove nekadašnjeg šampiona Evrope naredne godine stiže i Dani Fernandez iz nemačkog Štutgarta. Levo krilo je prošlo mlađe kategorije velikana, pa će ovo biti povratak u Palau Blaugranu.


tagovi

RK BarselonaVespremLudovik Fabregas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara