Odbojkaši Spartaka (©OSS)
Odbojkaši Spartaka (©OSS)

Raduju se Subotičani! Spartak nastavlja sa pobedama na evrosceni, Norvežani nemoćni

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.10.23. | 19:37

Izabranici Raška Jovanovića slavili maksimalnim rezultatom u prvom kolu CEV Čelendž kupa

Osvojili su odbojkaši Spartaka BVA kup i na taj način obezbedili plasman u CEV Čelendž kup. Naravno, znalo se da takvu ekipu samo učešće neće zadovoljiti... Već u prvom kolu trećeg po rangu evropskog takmičenja pokazali su nadmoć protiv norveškog Fordea - 3:0 (25:21, 25:12, 25:20).

U Subotici pred 1100 navijača izabranici Raška Jovanovića odigrali su dobar meč, a pomoć im je stigla i od protivnika koji je napravio veliki broj grešaka - čak 28.

Izabrane vesti

Blok je sigurno jedan od glavnih elemenata koji je večeras napravio razliku. Osvojili su domaći 12 poena iz tog elementa, a zanimljivo je to što su svi iz postave uzeli po dva direktna poena.

Mario Džejlen Džasper je očekivano bio najefikasniji na utakmici, ali nije se previše izdvojio kao u nekim prethodnim utakmicama... Ovog puta je zabeležio 14 poena, uz napad 20-11 (55 odsto). Najbolje ga je ispratio Nemanja Jungić sa deset poena, dok je Nikola Pavlović zabeležio osam.

Revanš utakmica će se odigrati naredne srede od 19.00 časova u Fordeu u Norveškoj. Pobednik duela Spartak - Forde igraće u šesnaestini finala Kupa izazivača 2024. protiv portugalskog Fonte Bastardo Azora.

Spartak je osvojio na prvom okršaju tri boda, pa će mu u revanšu biti potrebna dva seta kako bi overio prolaz. Norvežani će imati šanse za narednu rundu samo ako slave 3:0 ili 3:1, pa potom dobiju zlatni set koji se posle drugog susreta igra do 15 poena.


tagovi

OK SpartakČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara