Prvenstvo Severne Irske: Sad kreće ono pravo

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 12:55

Da li ste spremni za polufinale?

Veliki preokret Džada Trampa i gotovo nezaboravno čišćenje kugli sa dva spektakularna poteza za pobedu nad Džekom Lisovskim i 973. trocifreni brejk neponovljivog Ronija O'Salivena obeležili su dosadašnji tok Prvenstva Severne Irske. Međutim, s današnjim polufinalom počinje ono pravo. Ono što su svi ljubitelji snukera toliko čekali.

O'Saliven će prvi izaći na „borilište“ kako bi ukrstio štapove sa starim takmacem Markom Selbijem, u okršaju koji uvek garantuje spektakl! Belfast zato s nestrpljenjem očekuje da polufinale krene.

Izabrane vesti

Rivalstvo između dvojice vrsnih asova ovog džentlmenskog sporta jedno je od najvećih ikada viđenih, zbog čega ne bi trebalo da propustite ovaj sudar titana (TV Eurosport, 14.00).

S druge strane Džad Tramp označen je kao veliki favorit u okršaju sa najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg toka Prvenstva, Škotom Edenom Šaravom, koji će od 21 čas igrati svoje prvo polufinale u nekom ranking takmičenju posle vrlo napetog okršaja s nekadašnjim prvakom sveta Piterom Ebdonom i trijumfom rezultatom 5:4 u odlučujućem frejmu.

Ipak, fokus celog Ostrva i ljubitelja snukera biće na duelu dvojice neverovatnih igrača. Gledajući samo istoriju Raketa ima bolji međusobni skor, mada Selbiju poslednjih godina nije strano da presliša petostrukog šampiona sveta na velikoj sceni. Ne treba zaboraviti veliko finale upravo šampionata planete 2014. godine, kada je O'Saliven zaustavljen zasad jedini put.  

S obzirom da su duže vreme među najboljim igračima, čudno je da im je toliko vremena da se ponovo susretu na nekom velikom takmičenju. Zbog toga se svi u Belfastu nadaju da će okršaj trajati do poslednjeg, jedanaestog frejma, pogotovo jer ih uskoro očekuje veliki turnir u svojoj domovini.

Obojica su tempirali odličnu formu za Prvenstvo Severne Irske. Selbi je uzeo titulu na Prvenstvu Kine, dok je O'Saliven osvojio dva pozivna turnira poslednjih meseci.

Što se tiče večernjeg okršaja, neke prevelike dileme ne bi trebalo da bude. Tramp igra snuker s mnogo samopouzdanja i ne odaje utisak da bi mogao da posustane uskoro. Šarav jeste već napravio jedno veliko iznenađenje, ali trenutno 77. igrač planete morao bi da napravi mnogo više ukoliko želi da nadigra čoveka u možda i najboljem ritmu trenutno.

Prvenstvo Severne Irske – polufinale

14.00: (1,65) R. O'Saliven – M. Selbi (2,11)
20.00: (4,70) E. Šarav – Dž. Tramp (1,15)

Foto: Reuters


tagovi

SnukerRoni O'SalivenDžad TrampMark Selbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara