Nikola Karabatić (©Reuters)
Nikola Karabatić (©Reuters)

Povreda teže prirode: Karabatić u autu tri meseca

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 09:16

Veliki hendikep za Pari Sen Žermen u nastavku sezone

Najtrofejniji rukometaš u istoriji Nikola Karabatić bio je rovit tokom Svetskog prvenstva. Stegao je zube u finalu, ali nije uspeo da odvede Galske petlove do krune u Stokholmu. Danska je bila bolja, slavila je sa 34:29. Pošto se vratio u klub, nije igrao nekoliko nedelja, a loše vesti iz Grada svetlosti.

Povreda rukometnog G.O.A.T. je teže prirode i on će morati da odsustvuje čak tri meseca, saopštio je Pari Sen Žermen. Moraće bez njega Sveci da se bore za finalni turnir Lige šampiona u Kelnu, ali i za titulu u Francuskoj sa Nantom i Monpeljeom.

Izabrane vesti

U slučaju da se tim Raula Gonzalesa plasira na F4 u Lankses areni, rođeni Nišlija bi mogao da pomoge saigračima na putu od trofeja koji nedostaje bogatim Parižanima. Karabatić je sa tri različita kluba stigao od najvrednijeg trofeja u klupskom rukometu, Monpeljeom, Kilom i Barselonom.

20.45: (2,15) Magdeburg (8,00) Vesprem (1,95)

Početkom meseca Karabatić je produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom do juna 2024. gidine, kada planira da završi bogatu karijeru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Od dolaska u Pari Sen Žermen u julu 2015. godine, veliki as je svih sedam godina osvojio prvenstvo Francuske, ali i tri Kupa Francuske, tri Liga kupa i dva Trofeja šampiona. U dresu PSŽ-a je odigrao 279 utakmica i postigao 1.009 golova.

U selekciji Francuske rođeni Nišlija postigao je 1.274 gola na 346 utakmica. Osvojio je sve moguće trofeje, obeleživši još malo istoriju svog sporta u avgustu 2021. godine tako što je treći put postao olimpijski šampion, u Tokiju. Samo osam francuskih sportista je tri puta osvajalo zlato na Letnjim olimpijskim igrama. Ima i četiri svetske titule i tri evropske.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------


tagovi

Nikola KarabatićRK PSŽEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara