Odbojkaši Spartaka (©MN Press)
Odbojkaši Spartaka (©MN Press)

Ponovo će Subotica gledati završnicu prvenstva: Kraj za Ribnicu, Spartak prvi polufinalista

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 18:18

Izabranici Ivice Jevtića i drugi put bili bolji od Kraljevčana - 3:0

Prošle sezone u Subotici su veliki ljubitelji odbojke mogli uživo da gledaju finale plej-ofa, a postoji šansa da se tako nešto ponovi i sada.

Odbojkaši Spartaka su u četvrtfinalnoj seriji uspeli da eliminišu Ribnicu već posle dva meča. Prvu pobedu su zabeležili na gostujućem terenu, a danas su na krilima svojih navijača došli do druge - 3:0 (25:17, 25:23, 25:19).

Izabrane vesti

Kraljevčani su u razigravanje stigli sa četvrte pozicije, Spartak sa pete - ali, to se definitivno nije videlo na ova dva okršaja. Izabranici Ivice Jevtića su bili mnogo bolji, što pokazuju i ubedljive pobede, pa su sasvim zasluženo prvi overili plasman u polufinale Superlige Srbije.

Narednog rivala će verovatno saznati večeras, ako se ne desi čudo u Gornjem Milanovcu, to će biti novosadska Vojvodina s kojom su prošle godine igrali finalnu seriju. Ukoliko Takovo napravi iznenađenje, onda će se majstorica u toj četvrtfinalnoj seriji igrati u utorak.

Danas se u pobedi Spartaka najviše istakao Murad Kan sa 17 poena. Imao je 13 uspešnih napada (28-13, 46 odsto), uz dva bloka i dva asa. Veljko Mašulović je doprineo sa 11 poena, a Nikola Pavlović sa deset.

U poraženom sastavu najviše poena je skupio Mladen Bojović - 13. Aleksandar Stefanović je zabeležio devet, a Nikola Ražnatović sedam.

Ovaj meč je bio poslednji za Ribnicu u ovoj sezoni, pa od sutra ekipa Milana Samojlovića već može da se okrene odmoru i prebaci fokus na planove za sledeću takmičarsku godinu...

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Subota

Spartak Subotica - Ribnica 3:0 (25:17, 25:23, 25:19), prvi meč 3:0

19.00: Mladi radnik - Radnički, prvi meč 0:3

19.30: Crvena zvezda - Partizan, prvi meč 3:0

20.00: Takovo - Vojvodina, prvi meč 0:3

POLUFINALE

Vojvodina/Takovo - Spartak

Partizan/Crvena zvezda - Radnički/Mladi radnik

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju do dve pobede, a u finalu će do trofeja stići ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK SpartakOK RibnicaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara