Murad Kan sa saigračima (©MN Press)
Murad Kan sa saigračima (©MN Press)

Pakistanac blista u Koreji: Utakmica trajala 171 minut, Murad Kan postigao 52 poena

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 13:34

Nekadašnji igrač Spartaka oborio rekord sezone

Krajem decembra je Murad Kan potpisao za korejski Inčon, nije prošlo ni mesec dana, a on je već postao pravi hit u prvenstvu.

Uspeo je da obori rekord sezone pošto je postao prvi odbojkaš koji je postigao 52 poena na jednom meču.

Izabrane vesti

Najbolji učinak svih vremena ima Kanađanin Gevin Šmit koji je 2012. godine u Koreji zabeležio čak 58 poena. Ozbiljno mu se približio nekadašnji igrač Spartaka, ali nije uspeo da ga ugrozi i skine sa prvog mesta na listi rekordera.

Meč Inčon - Hjundai nije skrenuo pažnju samo zbog neverovatne partije korektora iz Pakistana, već i zbog dužine trajanja... Utakmica se završila tek posle 171 minuta. Malo je nedostajalo da probije granicu od tri sata, što bi stvarno bilo za pamćenje. I ovako duel je bio najduži u istoriji ove lige.

Muradov tim je slavio posle pet setova - 3:2 (19:25, 25:22, 25:21, 40:42, 15:11), a on je ušao sa klupe i osvojio 52 poena, uz nešto više od 72 odsto realizacije napada.

"Srećan sam što smo pobedili. Prvi put sam postigao više od 50 poena. Trudio sam se da pratim ritam ekipe i zahvaljujući svom trudu uspeo sam da ostvarim dobar učinak", rekao je Murad Kan.

Treba istaći da je on doveden kao privremena zamena za Linkolna Vilijamsa, koji se oporavlja od povrede.

Inčon je osvojio dva bitna boda i popeo se na drugo mesto na tabeli.


tagovi

Murad KanOK Spartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara