(LIGA.OSSRB)
(LIGA.OSSRB)

Nova zvezda Superlige - Mario Džasper: Na sajtu takmičenja sam upisan kao Srbin, to mi uopšte ne smeta

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 17:41

Činilo se da će Spartak teško dobiti dominantnijeg korektora od Murada Kana, ali stigao je moćni Amerikanac

Prethodnih sezona najveća zvezda u Subotici bio je ubojiti korektor Murad Kan. Činilo se da će teško Spartak pronaći tako dominantnog napadača, ali pojavio se Mario Džejlen Džasper.

Već u prvom kolu Superlige pokazao je kakvim arsenalom raspolaže... Protiv Crvene zvezde na Banjici zabeležio je čak 41 poen i tako doveo ekipu do velike pobede - 3:2.

Izabrane vesti

Rođen je 1999. godine, školovao se na američkim koledžima, a angažman u Spartaku je za njega prvi profesionalni. Otac mu je igrao fudbal na Havajima, majka košarku, dok se sestra bavila odbojkom...

Koliko on uživa igrajući odbojku videlo se i sinoć...

"Bila je veoma zanimljiva utakmica, ali moram da pohvalim svoje saigrače na zaista fantastičnoj utakmici. Naš libero je spašavao neke neverovatne lopte, naša primačka dijagonala je funkcionisala besprekorno, dizanja su bila sjajna, naš dizač mi je nameštao perfektne lopte, tako da je moj posao bio znatno olakšan. Čestitke, zaista, celoj ekipi", rekao je Džejlen Džasper posle meča za sajt lige.

Bio je veoma opasan na serisu, a i u napadu...

"Hvala na tome. Dajem sve od sebe na servisu, zaista. Trener mi kaže da udarim loptu najjače što mogu i to je ono što pokušavam da uradim svaki put".

Iako je kratko u Srbiji - sve mu se na prvi pogled veoma svidelo.

"Obožavam sve, stvarno. Sjajno je. Na veb-sajtu lige sam upisan kao Srbin, a ne kao Amerikanac, i to mi uopšte ne smeta. Zapravo, čast mi je".

Govorio je i o svom timu.

"Obožavam svoje saigrače. Odbojka u Americi je jedna priča, ali ovo ovde je zaista posebno, kao odbojkaška porodica. I na profesionalnom nivou je mnogo intenzivnije. Način na koji smo povezani kao ekipa, gotovo bratski, to je nešto što dosad nisam doživeo u odbojkaškom svetu".

Spartak je poznat po svojoj energiji na terenu..

"Da, zaista je lepo i zanimljivo igrati u Spartaku. Ja sam danas malo promukao, zbog vremena, tako da nisam bio toliko glasan koliko znam da budem, ali jedna od omiljenih stvari kod ovog tima za mene jeste baš to koliko svi znaju da budu glasni i razuzdani na terenu".

Nastavak sezone će biti veoma zanimljiv za Spartak.

"Očekujem da će samo biti još teže. Poslednja dva meča smo dobili u pet setova i svaki je bio napet, borili smo se do poslednjeg poena, nijedan tim se neće predati i prepustiti vam pobedu. Tako da jedva čekam još dosta žestokih mečeva i vriske na terenu", zaključio je Džejlen Džasper za portal Odbojkaškog saveza Srbije.


tagovi

OK Spartak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara