Miloš Kos (©Starsport)
Miloš Kos (©Starsport)

Nije dobro: Povreda Miloša Kosa, Zagreb ispao iz Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 22:21

Srpski reprezentativac povredio kuk posle grubog nasrtaja Karla Konana. Sudija nije svirao ni faul, momak iz Kozarske Dubice uz bolnu grimasu i suze napustio teren uz pomoć saigrača. Monpelje pobedio sa 30:24 (14:14) i plasirao se u četvrtfinale

Zagreb je poražen u Monpeljeu u revanšu plej-ofa za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Tim Patrisa Kanajea je slavio sa 30:24 (14:14), pre sedam dana je bilo nerešeno 27:27, pa će francuski vicešampion da igra sa Kilom dvomeč za finalni turnir u Kelnu. Utakmica je ostala u senci povrede Miloša Kosa.

Srpski reprezentativac je u 44. minutu doživeo bolan pad posle grubog nasrtaja defanzivca domaćina Karla Konana. Češke sudije nisu svirale ni faul. Povredio je momak iz Kozarske Dubice kuk, uz bolnu gimasu i suze je napustio teren, uz pomoć saigrača i nije se više vraćao u igru.

Izabrane vesti

Nije dobro jer je Kos trebalo da bude prva opcija Orlova u napadu u baražu za Svetsko prvenstvo sa Španijom narednog meseca. Nadamo se da povreda nije teže prirode, mada ne izgleda dobro...

Četvrtak, 18.45: (1,12) Vesprem (13,0) PIK Seged (7,75),

Pre toga je levi bek hrvatskog šampiona dao dva gola. Monpelje je sredinom drugog poluvremena napravio ključnu prednost. Goste je u igri za četvrtfinale držao sjajni golman Matej Mandić, ali nije bilo rešenja u napadu. Francuzi su stegli odbranu, briljirali su kapiten Valentan Port i Karl Konan, nekoliko dobrih odbrana je imao i Remi Debone. Ton igre u napadu davao je slovenački srednji bek Staš Skube.

Zagreb je pao u poslednjih 15 minuta, sedmerce su promašili Ivan Čupić i Filip Glavaš, pa je Monpelje rutinski priveo meč kraju i plasirao se u četvrtfinale. Posle Neksea iz Lige Evrope, ispao je i Zagreb iz evrolite, pa u četvrtfinalu dva najjača takmičenja neće biti timova sa Balkana.

Staš Skube je postigao šest golova za pobednički tim. Krila Artur Len, Lukas Pelas i Sebastijan Karlson su dali po četiri. Demi Debone je imao šest odbrana, a Šarl Bolzinger dve. Kod Zagreba, najbolji je bio Matej Mandić sa 14 odbrana. Adin Faljić i Ivan Čupić su postigli po četiri pogotka, s tim da je veteran dao sve golove sa linije sedam metara, uz jedan promašaj. Davor Ćavar i Luka Lovre Klarica su po tri puta pogodili mrežu domaćina.

Kjelce je i u drugom meču lako dobio danskog prvaka GOG Gudme sa 33:28. U prvom meču je bilo +8 – 33:25, pa će četa Talanta Dujšebajeva da udari na prvaka Evrope Magdeburg u četvrtfinalu, u reprizi finala Lige šampiona prošle sezone.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF ZA ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Kjelce - GOG Gudme 33:28 (16:12), prvi meč: 33:25

Monpelje - Zagreb 30:24 (14:14), prvi meč: 27:27

Četvrtak

18.45: (1,12) Vesprem (13,0) PIK Seged (7,75), prvi meč: 37:30

20.45: (1,17) PSŽ (12,0) Visla Plock (6,25), prvi meč: 30:26

***kvote su podložne promenama

PAROVI ČETVRTFINALA

Kil - Monpelje

Magdeburg - Kjelce

Barselona - PSŽ/Visla Plock

Olborg - Vesprem/PIK Seged



tagovi

Miloš KosRK ZagrebEHF Liga šampionaRK Monpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara