Najava dana (subota, 20. april): Večiti derbiji u fokusu

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 08:15

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

VULVERHEMPTON – ARSENAL, 20.30

(Fudbal, Engleka 1)

Izabrane vesti

Artetine Tobdžije su u prošlom kolu poražene od Aston Vile. Siti im beži za dva boda, pa moraju da igraju na pobedu protiv osrednjeg Vulverhemptona kome na sredini tabele ne gori pod nogama. Neće ni to biti lako Arsenalu posle emotivnog pražnjenja izazvanog porazom od Bajerna u Ligi šampiona.

EMPOLI – NAPOLI, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Dijametralno različiti ciljevi oba kluba ne dozvoljavaju opuštanje. Naime, Empoliju je ugrožen opstanak u Seriji A, dok Napoli juri Evropu. Izjednačen je sa Lacijom koji je sedmi, pa u gostima mora da napadne klub koji je meč para u novembru dobio sa 0:1. Setimo se da je ta dvojka oborila dosta tiketa.

HAJDENHAJM – RB LAJPCIG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

RB Lajpcig je četvrti na tabeli, a ima isti broj bodova kao i Dortmund. Hajdenhajm je na sredini tabele, a na poslednjih pet utakmica ima čak tri remija, plus poraz od Augzburga i pobedu nad Bajernom. Moraće RB Lajpcig da igra jako motivisano protiv zima koji može da se nadigrava bez bojazni od poraza.

VALENSIJA – BETIS, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Ulog je sedma, Evrope vredna pozicija, a Valensija pred meč u odnosu na Betis ima tek dva boda prednosti. Gosti nisu u naročitoj formi pošto su izgubili četiri meča uzastopno, a zatim dobili Seltu. Interesantno, ali Betis je prošli meč para u oktobru dobio sa ubedljivih 3:0.

LESTER – VBA, 13.30

(Fudbal, Engleska 2)

Lester je tri puta poražen na prethodnih pet utakmica, zbog čega mu Ipsvič beži za jedan bod. Titula u Čempionšipu još je dakle u igri, ali do nje neće biti lako doći, a ova utakmica može da bude tvrda, naravno zato što Lesteru na crtu dolazi petoplasirani VBA. Inače, Lester je dobio poslednja četiri meča para na kojima je ujedno dolazila i 3+ igra.

RADNIČKI 1923 – ČUKARIČKI, 14.00

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Oba duela ove sezone dobili su Beograđani: u Kragujevcu jesenas je bilo 2:1, a na Banovom brdu 4:1. Štaviše, Brđani imaju niz od devet utakmica bez poraza od Radničkog. Trend koji bi mogao da se nastavi. Radnički je u odličnoj formi, zajedno sa Kupom je spojio tri pobede. Čukarički nije bio u tako dobrom momentu, ali pobeda nad Partizanom (3:2) ga je sigurno podigla.

TSC – VOJVODINA, 15.00

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Igrali su u prošlom kolu u Novom Sadu i Vojvodina je pobedila golom u poslednjem minutu (3:2), a sada će isti akteri odmeriti snage u Bačkoj Topoli. TSC je tačno deset bodova iza Partizana i deset bodova ispred Vojvodina, pa teško da će se pomeriti do kraja sezone, ali ovaj odlični tim će igrati maksimalno do kraja.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 18.00

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Partizan današnji derbi dočekuje u bitno drugačijoj atmosferi nego prethodni: sad je drugi na tabeli, a u prošlom kolu je izgubio na Banovom brdu. Četiri žuta kartona dobijena tokom sezone Mozzart Bet Superlige suspendovala su prvog trenera Partizana Duljaja sa meča protiv Crvene zvezde. Trener Milojević je svakako onaj ko mirnije spava pred ovaj susret.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 19.00

(Odbojka, Srbija 1)

Crveno-beli su prikazali dve odlične partije protiv Partizana i sada u finalnoj seriji vode 2:0.

Prvi duel dobili su odbojkaši sa Marakane maksimalnim rezultatom, a delovalo je da će tako biti i u drugom... Međutim, ispustili su prednost 20:17 u trećem setu. Svakako, ovakav rasplet, odnosno prednost definitivno odgovara više odbokašima Zvezde.

FMP – VOJVODINA, 18.00

(Košarka, Superliga Srbije)

Panteri dočekuju ambicioznu ekipu Vojvodine koja iza sebe ima odličnu sezonu u KLS gde je završila na prvom mestu sa impozantnim skorom 26-4. Pobednik tog duela igraće sa boljim iz okršaja Borac Mozzart Čačak – Spartak Subotica. FMP nije baš blistao ove sezone, ali će se kotirati kao favorit na ovom meču.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara