Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Orlando i Difens Fors jure “kotu 2”, loša sezona Kajzer Čifsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

U finišu šampionata Zambije, Nkvazi se bori za četvrto mesto moje vodi u Kup konfederacija. Ima ti boda manje od Muze, pa u poslednja četiiri kola ima šansu da pretekne takmaca za međunarodno takmičenje. Napsa je deseta, ali nije obezbedila opstanak u elitnoj ligi ove države. U prvom delu šampionata Napsa je dobila narednog rivala sa 2:0.

GALAKSI – ORLANDO, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Orlando se sa Stelenbošom bori za drugo mesto u šampionatu Južne Afrike. Mamelodi je dominantan godinama, odavno je obezbedio titulu. Ekipa iz Johanesburga ima bod manje od drugoplasiraniog, pa u poslednja dva kola ima imperativ pobede. Galaksi je peti, tri remija u nizu, a već četiri kola ne zna za trijumf. Orlando je bio u dobrom ritmu, ali je prošle nedelje senzacionalno poražen na svom terenu od davljenika Ričards Beja.

KAJZER ČIFS – POLOKVANE SITI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Još jedna loša sezona Kajzer Čifsa, tek osmo mesto u elitnom šampionatu Južne Afrike. Polokvane ima isti broj bodova kao i velikan iz Johanesburga. Oba tima su poslednja dva meča u prvenstvu remizirala. U prvom delu šampionata Kajzer je slavio u gostima protiv narednog rivala sa 1:0.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

AHLI SFAKSIJEN – SAHEL, 15.30

(Fudbal, Kup Tunisa)

Sahel je favorit u meču osmine finala Kupa Tunisa. Gosti su u šampionatu tri meča bez pobede. Ahili Sfaksijen igra u drugoj ligi. Ovi timovi se nikada dosad nisu sastajali.

HAVASA KENEMA – DIFENS FORS, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Gosti su u igri za titulu u Etiopiji. Imaju šest bodova manje od Etiopije Nigd banke, ali i meč manje, pa u finišu šampionata mogu prvi da prođu kroz cilj. Difens Fors je sakupio sedam bodova u poslednja tri kola, ima dva vezana trijumfa. Havasa je deseta, prebrinula je brige oko opstanka, sakupila je sedam bodova u tri prethodna kola.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara