Admir Ahmetašević (©Printscreen)
Admir Ahmetašević (©Printscreen)

Ahmetašević prvi pik Partizana: Golman Vintertura na pragu Humske

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 15:57

Crno-beli poslali ponudu reprezentativcu Bosne i Hercegovine, saznaje Mozzart Sport. I dalje je aktuelan mladi Nikola Zorić iz Benfike

Burno u Humskoj, u domu rukometaša Partizana. Pravi se ekipa za napad na titulu naredne sezone. Pisali smo prethodnih dana o sedam-osam imena koje se dovode u vezu sa Partizanom.

Crno-beli misle na budućnost, žele mladog golmana Benfike, juniorskog reprezentativca Srbije Nikolu Zorića, koji ima ugovor sa lisabonskim Orlovima, pa bi crno-beli morali da plate obeštećenje.

Izabrane vesti

Osvajač Kupa Srbije hoće i i iskusnog čuvara mreže. U rukometnim krugovima se pominjao egipatski golman iz Al Ahlija, ali su se crno-beli, kako saznaje Mozzart Sport, okrenuli reprezentativcu Bosne i Hercegovine, Admiru Ahmetaševiću, rodom iz Gračanice koji poslednje dve sezone brani boje švajcarskog Pfadi Vintertura, a pre toga je čuvao mrežu poljske Visle iz Plocka, redovnog učesnika Lige šampiona.

Crno-belima se žuri da što pre reše pitanje ekipe za narednu sezonu. Na adresu drugog golmana Bosne i Hercegovine iza neprikosnovenog Benjamina Burića iz Flensburga je stigla ponuda iz Humske, a u narednih nekoliko dana treba da stigne i odgovor od 29-godišnjeg čuvara mreže. Ahmetaševića nije bilo prošle nedelje u sastavu Bosne i Hercegovine u dvomeču baraža sa Portugalijom zbog privatnih obaveza.

Ahmetašević je imao odličnu sezonu u timu koji trenira srpski stručnjak Goran Cvetković. Pfadi Vintertur je u ovom prvenstvu Sajdžija stigao do polufinala plej-ofa švajcarskog šampionata, pružio je žestok otpor prvaku ove zemlje, Kadetenu iz Šafhauzena. Poklekao je tek u petom meču.

Crno-bele u subotu na Banjici čeka meč za treće mesto sa pančevačkim Dinamom. Osvojen je Kup Srbije posle 11 godina pauze, a naredne sezone želi se iskorak, napad na duplu krunu u domaćim okvirima i EHF kup, takmičenje koje je Vojvodina osvojila prošle godine.

19.00: (1,17) Melsungen (12,0) Veclar (6,25)

Mrežu Partizana ove sezone brane iskusni Luka Arsenić i Nemanja Marjanović i mladi Ivan Mihajlov. Siguran je odlazak Uroša Kojadinovića u francuski Tuluz, dok bi lider novog tima trebalo da budu kapiten Nikola Zečević koji ima ugovor do juna naredne godine.

Pojačanja crno-belih zasad su desni bek Nikola Crnoglavac (Fokšani, Rumunija), desno krilo Marko Vasić (Vranje), pivotmen Nemanja Ratković (Vojvodina), levo krilo, Makedonac Bojan Madžovski (Lovćen u prvom delu sezone) i srednji bek, Slovenac Miha Kotar (Slovenj Gradec). Velika želja je, osim 19-godišnjeg čuvara mreže Nikole Zorića, i reprezentativac Srbije Milan Jovanović koga želi i desetostruki uzastopni prvak naše zemlje, Vojvodina.



tagovi

RK PartizanRukometna superligaAdmir Ahmetašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara