Nikola Jakšić (©VSS)
Nikola Jakšić (©VSS)

Kostur Svetskog prvenstva: El Klasiko ne pre polufinala, na putu Srbije i Italijani

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 14:35

U gornjoj polovini manje su razlike u kvalitetu između reprezentacija, nego u donjem, gde odskaču Španci i Mađari…

Grupna faza je završena, kostur je formiran i već u osmini finala biće igran jedan veliki derbi. I to balkanski. Hrvatska će udariti na Crnu Goru, dok će Srbiji rival biti Japan. Preostala dva para čine: Amerika – Kanada i Australija – Francuska.

Drugoplasirane I trećeplasirane reprezentacije imaće prepreku više na putu do medalje za razliku do pobednika grupa. Format Svetskog prvenstva je nepromenje, najbolji posle prve faze su povlašteni, pa će se tako Španija, Mađarska, Italija i Grčka priključiti tek od četvrtfinala.

Izabrane vesti

Četiri najbolja tima – po svemu do sada prikazanom – imaće nekoliko dana više za odmor, ali i analizu rivala. Već sada je poznat kompletan kostur i najbolje je prošao aktuelni svetski prvak – Crvena furija. Em što ne igra osminu finala, em što će u četvrtfinalu ukrstiti sa pobednikom duela između Francuske i Australije.

Ostale bi u četvrtfinalu trebalo da sačekaju jači protivnici. Osim ako ne bude većih iznenađenje…

Vaterpolo El Klasiko ne može da se igra pre polufinala. I poprilično je neizvesno hoće li do njega doći. Srbiju ukoliko opravda zvanje favorita u osmini finala na narednom stepeniku čekaju svetski vicešampioni – Italijani. A, tom paru će u polufinalu rival biti Grci ili bolji iz balkanskog obračuna Hrvata i Crnogoraca.

U gornjoj polovini manje su razlike u kvalitetu između reprezentacija, nego u donjem, gde odskaču Španci i Mađari. Svetski prvaci će biti apsolutni favoriti da se nađu u polufinalu, dok bi Mađari mogli da stanu na nagaznu minu. Amerikanci će igrati protiv Kanade u osmini finala i pobedom bi stali na crtu trostrukim planetarnim šampionima.

Potencijalno bi finale, kao i pre godinu dana, moglo da bude Španija – Italija. Jer, nalaze se u različitim polovinama.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Australijevaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija Španijevaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara